'Antwerp Market' blaast Hoogstraat nieuw leven in

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen
Shutterstock

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

 

Zelfgemaakte voeding

Volgende week neemt de Hoogstraat definitief afscheid van koopjesmagazijn De Krak, maar lang zal het pand in de populaire winkelstraat niet leegstaan: ondernemer Michel Strybosch en een anonieme zakenpartner toveren de ruimte van veertig op acht meter binnenkort om tot een nieuwe indoormarkt, die ruimte wil bieden aan startende ondernemers die het succes van hun product willen uittesten.

 

Antwerp Market mikt vooral op verse voeding, lokaal geproduceerd door kwekers die hun producten zelf aan de man willen brengen. "Voor tien van de twintig units hebben we al een partner gevonden," vertelt Strybosch: "Zo zal er iemand zelfgemaakte confituur verkopen, maar ook fruitsla, soep en geitenkaas van eigen productie zullen er te krijgen zijn."

 

Duwtje in de rug voor starters

Ook andere concepten zijn welkom, want de ruimtes worden flexibel ingericht, op maat van pop-upzaken die er voor korte of lange termijn een thuisbasis kunnen vinden. De initiatiefnemers huren zelf het pand van De Krak, maar bieden weekcontracten via onderverhuur aan voor 450 euro per week. De twee willen start-ups ook helpen, met een financieel duwtje in de rug of de boekhouding. "En met Antwerp Market hopen we toch ook een tegenbeweging te creëren die de Hoogstraat opnieuw leven inblaast", besluit Strybosch.

 

Antwerp Market geeft op zaterdag 28 en zondag 29 april een openingsfeest met live muziek van de groep Filet d’Anvers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.