Nieuw hoofd formulemanagement voor Emté

Nieuw hoofd formulemanagement voor Emté

Supermarktketen Emté heeft Jan Willem Siebrand aangesteld als het nieuwe hoofd formulemanagement. Hij is de opvolger van Onno de Groot, die eind december na twee jaar zijn functie verliet bij de Sligro-dochter.

Ervaring bij Ahold

Jan Willem Siebrand heeft al heel wat ervaring opgedaan binnen de sector: niet in het minste bij Ahold, waar hij tussen 1996 en 2010 aan de slag was, onder andere als formulemanager van AH XL. Nu gaat hij dus een gelijkaardige functie invullen bij Emté.

 

Siebrand volgt Onno de Groot op, die onlangs na twee jaar besloot andere horizonten op te zoeken. “In eerste instantie zou ik dit een jaar doen, maar in de tussentijd werd mijn contract met een jaar verlengd. Nu is het tijd om Emté te verlaten en me te oriënteren op een nieuwe uitdaging”, zei De Groot eerder al aan Distrifood.

 

De Groot was ook het brein achter de nieuwe Emté 3.0-formule, die ervoor moet zorgen dat de supermarktketen van Sligro eindelijk uit het slop kan worden gehaald. Volgens De Groot behaalden de 14 supermarkten die al werden omgebouwd naar die formule de beste kerstomzet ooit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top