Nieuwe aanstellingen bij Carrefour

Carrefour winkel
Shutterstock

De Franse hypermarktketen Carrefour heeft Gérard Lavinay aangeduid als nieuwe hoofd van zijn Italiaanse tak. Zijn opvolger als logistiek directeur is François-Melchior de Polignac. Opvallend: beide heren hadden eerder de leiding over Carrefour België.


Carrefour België als lanceerplatform

Lavinay zal als uitvoerend bestuurder van de groep in Italië rechtstreeks rapporteren aan Alexandre Bompard en lid blijven van het 'group executive committee'. De 57-jarige begon zijn carrière bij Euromarché in 1980 en bekleedde operationele functies in Frankrijk, zoals hoofd van de toeleveringsketen, directeur van verse producten en directeur van supermarkten. Daarna werd hij directeur van de supermarkten in Griekenland en uitvoerend directeur van Carrefour in Chili en België. Van 2013 tot 2017 leidde hij de activiteiten van Carrefour in Noord-Europa (België, Polen en Roemenië) en sinds 2017 was hij uitvoerend bestuurder van 'Merchandise, Supply and Formats'.

 

De Polignac (45) neemt de taken van Lavinay over en komt daardoor automatisch bij het directiecomité. De Fransman begon zijn carrière als financieel controleur bij L'Oréal alvorens voor drie jaar over te stappen naar de Boston Consulting Group. In 2000 vervoegde hij zich bij de afdeling van fusies en overnames bij Carrefour en werd vervolgens directeur van een hypermarkt. Daarna werd hij directeur van alle supermarkten in Polen. Niet veel later kreeg hij de functie toegewezen voor een transformatieproject van de hele groep en verkreeg hij de functie van uitvoerend directeur in Roemenië. In 2013 schopte hij het tot gedelegeerd bestuurder van Carrefour België, sinds 2017 is hij uitvoerend directeur voor transformatie, merchandise en partnerschappen.