Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem | RetailDetail

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem

Nieuwe Albert Heijn op komst in Zaventem
Shutterstock

In Zaventem opent binnenkort een nieuwe vestiging van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Het is opnieuw een winkel die wordt uitgebaat door Peeters-Govers, dat al vijf vestigingen onder zijn hoede heeft.

 

Tweede in rand rond Brussel

De supermarkt in Zaventem wordt de tweede Albert Heijn in de rand rond Brussel, nadat Peeters-Govers eerder al een vestiging opende in Wemmel. Voor de nieuwe winkel is het bedrijf op zoek naar vijftig nieuwe medewerkers.

 

Wanneer de winkel in Zaventem de deuren opent zal Peeters-Govers zes vestigingen van Albert Heijn uitbaten. Naast Wemmel baat Peeters-Govers immers ook supermarkten van Albert Heijn uit in Antwerpen, Oud-Turnhout en Gierle. De samenwerking tussen de twee partijen werd in de zomer van 2015 aangekondigd en houdt ook in dat alle acht vestigingen van Peeters-Govers onder de vlag van Albert Heijn verder gaan.

 

Voorlopig is het nog onduidelijk of Albert Heijn in de toekomst nog te vinden zal zijn in België. Die beslissing wordt pas in 2019 genomen en voorlopig focust Ahold Delhaize in België vooral op het uitbouwen van Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.