Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Op 15 oktober opent aan de Groenplaats in Antwerpen de overdekte foodmarkt Mercado de deuren. Het nieuwe concept in het voormalige postgebouw haalde zijn inspiratie in steden als Barcelona en Kopenhagen.

Lokettenzaal behouden

Voorlopig is er nog geen exacte invulling voor de overdekte markt, maar het is de bedoeling dat er veel verse voeding wordt verkocht, maar dat er ook drank- en eetstandjes te vinden zijn. De komst van Mercado werd in juni van dit jaar al bekend gemaakt.

 

De markthal komt op de benedenverdieping van het pand, waar vroeger de lokettenzaal van het postkantoor gevestigd was. Die zal ook behouden worden en geïntegreerd worden in de invulling van de zaal. Op de andere verdiepingen van het pand komen appartementen, maar voorlopig wordt er ruimte vrijgemaakt voor kunstenaars en modeontwerpers.

 

Initiatiefnemer van Mercado is Thomas Wijnen, die ook al verantwoordelijk is voor de Magiq-spiegeltenten in Antwerpen en mee achter het concept zit van Plein Publik, een pop-upevenementenruimte in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".