Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Op 15 oktober opent aan de Groenplaats in Antwerpen de overdekte foodmarkt Mercado de deuren. Het nieuwe concept in het voormalige postgebouw haalde zijn inspiratie in steden als Barcelona en Kopenhagen.

Lokettenzaal behouden

Voorlopig is er nog geen exacte invulling voor de overdekte markt, maar het is de bedoeling dat er veel verse voeding wordt verkocht, maar dat er ook drank- en eetstandjes te vinden zijn. De komst van Mercado werd in juni van dit jaar al bekend gemaakt.

 

De markthal komt op de benedenverdieping van het pand, waar vroeger de lokettenzaal van het postkantoor gevestigd was. Die zal ook behouden worden en geïntegreerd worden in de invulling van de zaal. Op de andere verdiepingen van het pand komen appartementen, maar voorlopig wordt er ruimte vrijgemaakt voor kunstenaars en modeontwerpers.

 

Initiatiefnemer van Mercado is Thomas Wijnen, die ook al verantwoordelijk is voor de Magiq-spiegeltenten in Antwerpen en mee achter het concept zit van Plein Publik, een pop-upevenementenruimte in Antwerpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.