Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober

Nieuwe Antwerpse foodmarkt opent op 15 oktober
Shutterstock

Op 15 oktober opent aan de Groenplaats in Antwerpen de overdekte foodmarkt Mercado de deuren. Het nieuwe concept in het voormalige postgebouw haalde zijn inspiratie in steden als Barcelona en Kopenhagen.

Lokettenzaal behouden

Voorlopig is er nog geen exacte invulling voor de overdekte markt, maar het is de bedoeling dat er veel verse voeding wordt verkocht, maar dat er ook drank- en eetstandjes te vinden zijn. De komst van Mercado werd in juni van dit jaar al bekend gemaakt.

 

De markthal komt op de benedenverdieping van het pand, waar vroeger de lokettenzaal van het postkantoor gevestigd was. Die zal ook behouden worden en geïntegreerd worden in de invulling van de zaal. Op de andere verdiepingen van het pand komen appartementen, maar voorlopig wordt er ruimte vrijgemaakt voor kunstenaars en modeontwerpers.

 

Initiatiefnemer van Mercado is Thomas Wijnen, die ook al verantwoordelijk is voor de Magiq-spiegeltenten in Antwerpen en mee achter het concept zit van Plein Publik, een pop-upevenementenruimte in Antwerpen.