Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar | RetailDetail

Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Brouwerij De Dochter van de Korenaar verhuist deze maand naar een nieuw pand in de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. De huidige locatie, een huurpand in de Gierlestraat, was veel te klein geworden.

Enorme groei

De verhuis is het gevolg van de enorme groei van De Dochter van de Korenaar: de brouwerij werd tien jaar geleden opgericht en produceerde toen ongeveer tien hectoliter per jaar. Momenteel is dat al 3.000 hectoliter, maar daarmee is het plafond bereikt op de huidige locatie.

 

Om verder te kunnen uitbreiden wordt daarom een miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe brouwerij. Bovendien is het nieuwe pand eigendom van de brouwerij en wordt het niet langer gehuurd. “Over 1 tot 1,5 jaar willen we op de nieuwe locatie 5.000 hectoliter per jaar brouwen en op langere termijn 10.000 hectoliter”, aldus mede-eigenaar Ronald Mengerink. “Daarvoor installeerden we een volledig nieuwe brouwerij. De bottelarij werd volledig gereviseerd en is ook zo goed als nieuw.”

 

De nieuwe brouwerij is te vinden in een oude schuur van 400 m², die volledig werd gerenoveerd. Daarnaast werd nog een loods van 1.100 m² neergepoot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.