Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar | RetailDetail

Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Brouwerij De Dochter van de Korenaar verhuist deze maand naar een nieuw pand in de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. De huidige locatie, een huurpand in de Gierlestraat, was veel te klein geworden.

Enorme groei

De verhuis is het gevolg van de enorme groei van De Dochter van de Korenaar: de brouwerij werd tien jaar geleden opgericht en produceerde toen ongeveer tien hectoliter per jaar. Momenteel is dat al 3.000 hectoliter, maar daarmee is het plafond bereikt op de huidige locatie.

 

Om verder te kunnen uitbreiden wordt daarom een miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe brouwerij. Bovendien is het nieuwe pand eigendom van de brouwerij en wordt het niet langer gehuurd. “Over 1 tot 1,5 jaar willen we op de nieuwe locatie 5.000 hectoliter per jaar brouwen en op langere termijn 10.000 hectoliter”, aldus mede-eigenaar Ronald Mengerink. “Daarvoor installeerden we een volledig nieuwe brouwerij. De bottelarij werd volledig gereviseerd en is ook zo goed als nieuw.”

 

De nieuwe brouwerij is te vinden in een oude schuur van 400 m², die volledig werd gerenoveerd. Daarnaast werd nog een loods van 1.100 m² neergepoot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".