Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Nieuwe brouwerij voor De Dochter van de Korenaar

Brouwerij De Dochter van de Korenaar verhuist deze maand naar een nieuw pand in de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. De huidige locatie, een huurpand in de Gierlestraat, was veel te klein geworden.

Enorme groei

De verhuis is het gevolg van de enorme groei van De Dochter van de Korenaar: de brouwerij werd tien jaar geleden opgericht en produceerde toen ongeveer tien hectoliter per jaar. Momenteel is dat al 3.000 hectoliter, maar daarmee is het plafond bereikt op de huidige locatie.

 

Om verder te kunnen uitbreiden wordt daarom een miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe brouwerij. Bovendien is het nieuwe pand eigendom van de brouwerij en wordt het niet langer gehuurd. “Over 1 tot 1,5 jaar willen we op de nieuwe locatie 5.000 hectoliter per jaar brouwen en op langere termijn 10.000 hectoliter”, aldus mede-eigenaar Ronald Mengerink. “Daarvoor installeerden we een volledig nieuwe brouwerij. De bottelarij werd volledig gereviseerd en is ook zo goed als nieuw.”

 

De nieuwe brouwerij is te vinden in een oude schuur van 400 m², die volledig werd gerenoveerd. Daarnaast werd nog een loods van 1.100 m² neergepoot.