Nieuwe coating moet sausen gemakkelijker uit flessen krijgen | RetailDetail

Nieuwe coating moet sausen gemakkelijker uit flessen krijgen

Nieuwe coating moet sausen gemakkelijker uit flessen krijgen

Het is een gekend fenomeen, sausflessen waarbij het bijna onmogelijk is om de laatste restjes uit de fles te krijgen. Binnenkort komt daar mogelijk verandering in, want wetenschappers hebben een nieuwe techniek ontdekt die dat probleem moet oplossen.

Olie tussen fles en saus

Het zijn wetenschappers van MIT in Massachusetts die al meer dan tien jaar onderzoek voeren naar het gladde oppervlak van materialen en grondstoffen. Sinds kort worden hun ontdekkingen ook ingezet voor de coating van flacons, tubes en flessen. Die coating, die de naam LiquiGlide kreeg, legt een laagje tussen de vloeistof en de fles, waardoor die eenvoudiger naar buiten kan lopen. Zo moet er niet meer hardhandig op de onderkant van de fles geklopt worden, om het laatste restje er uit te krijgen.

 

Bij de coating wordt gebruik gemaakt van een laagje olie tussen de fles en de vloeistof. “Onze grootste zorg daarbij was, dat de olieachtige vloeistof zich zou vermengen met de inhoud van de fles en zo mee naar buiten zou stromen”, zeggen de onderzoekers. Daarom wordt er gebruik gemaakt van olie die sowieso al in de producten voorkomt. “Hierdoor kunnen onze coatings op heel wat verschillende manieren toegepast worden.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".