Nieuwe overeenkomst tussen Jumbo en Ondernemersvereniging dichtbij | RetailDetail

Nieuwe overeenkomst tussen Jumbo en Ondernemersvereniging dichtbij

Nieuwe overeenkomst tussen Jumbo en Ondernemersvereniging dichtbij
Shutterstock

Supermarktbedrijf Jumbo heeft bijna een nieuwe overeenkomst gesloten met de Ondernemersverenging Jumbo (OVJ), dat de zelfstandige ondernemers van het bedrijf bundelt.

Nieuwe bonusverdeling

Die nieuwe overeenkomst is bijna dezelfde als de huidige: volgens Jumbo zijn er slechts een aantal punten veranderd, zoals de franchisefee en de backmarge, die onder andere de bonussen inhoudt die achteraf worden verdeeld onder de ondernemers. In de toekomst zal die bonus bepaald worden op basis van de prestaties de winkel, momenteel krijgt elke ondernemer dezelfde bonus.

 

Binnen enkele weken zal Carl van Dam, voorzitter van OVJ, de nieuwe overeenkomst op enkele infosessies uit de doeken doen voor alle ondernemers. Tot die tijd wil hij nog niet te veel lossen over de inhoud.

 

Het huidige akkoord liep in principe eind vorig jaar af en sinds begin deze maand zijn er onderhandelingen aan de gang voor een nieuwe overeenkomst. Die verlopen blijkbaar naar wens, aangezien een nieuw besluit al bijna is bereikt. Binnenkort worden er waarschijnlijk ook nieuwe onderhandelingen opgestart over het webakkoord, waarin alle afspraken rond de online verkoop van Jumbo worden samengebracht. Het huidige akkoord stamt uit 2014 en loopt eind dit jaar af.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.