Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar | RetailDetail

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar
Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Volgend jaar komen er 130 gemakssupermarkten van Spar Express bij in Nederland, allemaal bij Texaco-tankstations. Het bedrijf past nu ook zijn structuur aan om die groei te ondersteunen.

 

Erwin Jansen krijgt eigen projectteam

Erwin Jansen, tot nu toe de manager voor kruidenierswaren, non-food en service bij Spar Nederland, wordt 'manager operations' voor Spar Express en krijgt de leiding over een klein projectteam om de uitrol van Spar Express waar te maken. Met de opening van 130 nieuwe Express-vestigingen bij tankstations van Texaco luidt de gemaksformule een volgende expansiefase in, schrijft Distrifood. Ook bestaande vestigingen van Spar maken de transitie naar het concept van Spar Express. Als operatieverantwoordelijke moet Jansen mee gaan zorgen voor de invulling, ondersteuning en aansturing van de nieuwe formule.

 

Om beter aan te sluiten bij de structuur in de winkels wordt de afdeling categoriemanagement vanaf de start van het nieuwe jaar ook ingedeeld volgens de consumptiemomenten: ontbijt en lunch, maaltijd en service/kiosk. Elk gebruiksmoment krijgt een eigen groepscategoriemanager, onder leiding van Geertrui Klostermann. Zij was voordien unitmanager voor vers.

 

130 Spar Express-supers tegen midden 2019

Ondertussen is de ombouw van de Texaco-vestigingen om ze uit te rusten met een Spar Express volop bezig. Ten laatste halverwege 2019 moeten alle zowat 130 Texaco-tankstations van een Spar Express zijn voorzien.

 

Het aanbod in de gemakswinkels zal verschillen naargelang de ligging: bij de tankstations die in een woonbuurt gelegen zijn zal er onder meer een ruimer assortiment aan boodschappen te vinden zijn, terwijl in de vestigingen langs de snelweg het assortiment 'grab & go' wordt aangevuld met maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top