Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar | RetailDetail

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar
Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Volgend jaar komen er 130 gemakssupermarkten van Spar Express bij in Nederland, allemaal bij Texaco-tankstations. Het bedrijf past nu ook zijn structuur aan om die groei te ondersteunen.

 

Erwin Jansen krijgt eigen projectteam

Erwin Jansen, tot nu toe de manager voor kruidenierswaren, non-food en service bij Spar Nederland, wordt 'manager operations' voor Spar Express en krijgt de leiding over een klein projectteam om de uitrol van Spar Express waar te maken. Met de opening van 130 nieuwe Express-vestigingen bij tankstations van Texaco luidt de gemaksformule een volgende expansiefase in, schrijft Distrifood. Ook bestaande vestigingen van Spar maken de transitie naar het concept van Spar Express. Als operatieverantwoordelijke moet Jansen mee gaan zorgen voor de invulling, ondersteuning en aansturing van de nieuwe formule.

 

Om beter aan te sluiten bij de structuur in de winkels wordt de afdeling categoriemanagement vanaf de start van het nieuwe jaar ook ingedeeld volgens de consumptiemomenten: ontbijt en lunch, maaltijd en service/kiosk. Elk gebruiksmoment krijgt een eigen groepscategoriemanager, onder leiding van Geertrui Klostermann. Zij was voordien unitmanager voor vers.

 

130 Spar Express-supers tegen midden 2019

Ondertussen is de ombouw van de Texaco-vestigingen om ze uit te rusten met een Spar Express volop bezig. Ten laatste halverwege 2019 moeten alle zowat 130 Texaco-tankstations van een Spar Express zijn voorzien.

 

Het aanbod in de gemakswinkels zal verschillen naargelang de ligging: bij de tankstations die in een woonbuurt gelegen zijn zal er onder meer een ruimer assortiment aan boodschappen te vinden zijn, terwijl in de vestigingen langs de snelweg het assortiment 'grab & go' wordt aangevuld met maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.