Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar | RetailDetail

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar
Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Volgend jaar komen er 130 gemakssupermarkten van Spar Express bij in Nederland, allemaal bij Texaco-tankstations. Het bedrijf past nu ook zijn structuur aan om die groei te ondersteunen.

 

Erwin Jansen krijgt eigen projectteam

Erwin Jansen, tot nu toe de manager voor kruidenierswaren, non-food en service bij Spar Nederland, wordt 'manager operations' voor Spar Express en krijgt de leiding over een klein projectteam om de uitrol van Spar Express waar te maken. Met de opening van 130 nieuwe Express-vestigingen bij tankstations van Texaco luidt de gemaksformule een volgende expansiefase in, schrijft Distrifood. Ook bestaande vestigingen van Spar maken de transitie naar het concept van Spar Express. Als operatieverantwoordelijke moet Jansen mee gaan zorgen voor de invulling, ondersteuning en aansturing van de nieuwe formule.

 

Om beter aan te sluiten bij de structuur in de winkels wordt de afdeling categoriemanagement vanaf de start van het nieuwe jaar ook ingedeeld volgens de consumptiemomenten: ontbijt en lunch, maaltijd en service/kiosk. Elk gebruiksmoment krijgt een eigen groepscategoriemanager, onder leiding van Geertrui Klostermann. Zij was voordien unitmanager voor vers.

 

130 Spar Express-supers tegen midden 2019

Ondertussen is de ombouw van de Texaco-vestigingen om ze uit te rusten met een Spar Express volop bezig. Ten laatste halverwege 2019 moeten alle zowat 130 Texaco-tankstations van een Spar Express zijn voorzien.

 

Het aanbod in de gemakswinkels zal verschillen naargelang de ligging: bij de tankstations die in een woonbuurt gelegen zijn zal er onder meer een ruimer assortiment aan boodschappen te vinden zijn, terwijl in de vestigingen langs de snelweg het assortiment 'grab & go' wordt aangevuld met maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.