Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar

Nieuwe Spar Express-winkels zetten de toon bij Spar

Volgend jaar komen er 130 gemakssupermarkten van Spar Express bij in Nederland, allemaal bij Texaco-tankstations. Het bedrijf past nu ook zijn structuur aan om die groei te ondersteunen.

 

Erwin Jansen krijgt eigen projectteam

Erwin Jansen, tot nu toe de manager voor kruidenierswaren, non-food en service bij Spar Nederland, wordt 'manager operations' voor Spar Express en krijgt de leiding over een klein projectteam om de uitrol van Spar Express waar te maken. Met de opening van 130 nieuwe Express-vestigingen bij tankstations van Texaco luidt de gemaksformule een volgende expansiefase in, schrijft Distrifood. Ook bestaande vestigingen van Spar maken de transitie naar het concept van Spar Express. Als operatieverantwoordelijke moet Jansen mee gaan zorgen voor de invulling, ondersteuning en aansturing van de nieuwe formule.

 

Om beter aan te sluiten bij de structuur in de winkels wordt de afdeling categoriemanagement vanaf de start van het nieuwe jaar ook ingedeeld volgens de consumptiemomenten: ontbijt en lunch, maaltijd en service/kiosk. Elk gebruiksmoment krijgt een eigen groepscategoriemanager, onder leiding van Geertrui Klostermann. Zij was voordien unitmanager voor vers.

 

130 Spar Express-supers tegen midden 2019

Ondertussen is de ombouw van de Texaco-vestigingen om ze uit te rusten met een Spar Express volop bezig. Ten laatste halverwege 2019 moeten alle zowat 130 Texaco-tankstations van een Spar Express zijn voorzien.

 

Het aanbod in de gemakswinkels zal verschillen naargelang de ligging: bij de tankstations die in een woonbuurt gelegen zijn zal er onder meer een ruimer assortiment aan boodschappen te vinden zijn, terwijl in de vestigingen langs de snelweg het assortiment 'grab & go' wordt aangevuld met maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie.