Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa | RetailDetail

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa
Shutterstock

In een winkel bij een tankstation van Shell in Londen wordt een nieuwe technologie getest, die aan de kassa in één keer een groot aantal producten kan scannen. Het systeem zou tot vijftien keer sneller zijn dan de huidige manier van werken.

 

130 klanten

De technologie werd ontwikkeld door IBM en moet het scannen aan de kassa flink vereenvoudigen. Klanten moeten gewoon hun aankopen op een platform leggen, waarna via RFID alles in één keer wordt gescand. De betaling gebeurt daarna via de smartphone, met platformen zoals Apple Pay en Android Pay. Naast het versnelde proces voor de klant, gelooft IBM dat het ook winkeldiefstallen moet tegengaan, omdat het apparaat niet bedot kan worden.

 

De testfase zal zes weken lopen in het tankstation in Londen en gebruikt worden door 130 klanten. Daarna moet er ook een volledige conceptwinkel komen, waar naast deze technologie nog een aantal nieuwigheden gebruikt zullen worden.

 

IBM gaat zo de concurrentie aan met de technologie van Amazon Go, waarbij klanten hun producten zelfs niet meer moeten laten scannen. Bij IBM zijn ze er echter van overtuigd dat hun systeem de snelste en veiligste manier is om in de toekomst te winkelen in supermarkten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.