Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa | RetailDetail

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa
Shutterstock

In een winkel bij een tankstation van Shell in Londen wordt een nieuwe technologie getest, die aan de kassa in één keer een groot aantal producten kan scannen. Het systeem zou tot vijftien keer sneller zijn dan de huidige manier van werken.

 

130 klanten

De technologie werd ontwikkeld door IBM en moet het scannen aan de kassa flink vereenvoudigen. Klanten moeten gewoon hun aankopen op een platform leggen, waarna via RFID alles in één keer wordt gescand. De betaling gebeurt daarna via de smartphone, met platformen zoals Apple Pay en Android Pay. Naast het versnelde proces voor de klant, gelooft IBM dat het ook winkeldiefstallen moet tegengaan, omdat het apparaat niet bedot kan worden.

 

De testfase zal zes weken lopen in het tankstation in Londen en gebruikt worden door 130 klanten. Daarna moet er ook een volledige conceptwinkel komen, waar naast deze technologie nog een aantal nieuwigheden gebruikt zullen worden.

 

IBM gaat zo de concurrentie aan met de technologie van Amazon Go, waarbij klanten hun producten zelfs niet meer moeten laten scannen. Bij IBM zijn ze er echter van overtuigd dat hun systeem de snelste en veiligste manier is om in de toekomst te winkelen in supermarkten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft de zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsretailmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om over vier jaar meer dan 500 Spar-winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top