Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa | RetailDetail

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa

Nieuwe technologie scant heel winkelkarretje bij de kassa
Shutterstock

In een winkel bij een tankstation van Shell in Londen wordt een nieuwe technologie getest, die aan de kassa in één keer een groot aantal producten kan scannen. Het systeem zou tot vijftien keer sneller zijn dan de huidige manier van werken.

 

130 klanten

De technologie werd ontwikkeld door IBM en moet het scannen aan de kassa flink vereenvoudigen. Klanten moeten gewoon hun aankopen op een platform leggen, waarna via RFID alles in één keer wordt gescand. De betaling gebeurt daarna via de smartphone, met platformen zoals Apple Pay en Android Pay. Naast het versnelde proces voor de klant, gelooft IBM dat het ook winkeldiefstallen moet tegengaan, omdat het apparaat niet bedot kan worden.

 

De testfase zal zes weken lopen in het tankstation in Londen en gebruikt worden door 130 klanten. Daarna moet er ook een volledige conceptwinkel komen, waar naast deze technologie nog een aantal nieuwigheden gebruikt zullen worden.

 

IBM gaat zo de concurrentie aan met de technologie van Amazon Go, waarbij klanten hun producten zelfs niet meer moeten laten scannen. Bij IBM zijn ze er echter van overtuigd dat hun systeem de snelste en veiligste manier is om in de toekomst te winkelen in supermarkten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.