Nieuwe topman voor Iglo België

Philipp Kluck, Iglo
Philipp Kluck (foto Iglo Deutschland)

(update) De Duitser Philipp Kluck (foto) maakt promotie bij diepvriesgroep Nomad Foods: hij wordt vanaf 15 april general manager voor Iglo Belgium. Zijn voorganger Ives Depoortere wordt vanaf 2 mei CEO bij de Belgische koekjesbakker Jules Destrooper

 

Opvolger voor Ives Depoortere

De 41-jarige Kluck was sinds eind 2014 marketingdirecteur bij Iglo Duitsland. In zijn nieuwe functie blijft hij rapporteren aan Antje Schubert, die naast haar functie als General Manager Duitsland ook verantwoordelijk is voor België als lid van de Executive Board voor West-Europa. Daarvoor had Philipp Kluck verschillende internationale functies bij Reckitt Benckiser, meest recent als Global Brand Manager.
 

Kluck volgt de Belg Ives Depoortere op, die sinds december 2015 aan het hoofd stond van Iglo Belgium en daar onder meer de integratie realiseerde van de activiteiten van Lutosa Findus. Vanaf 2 mei wordt Depoortere de nieuwe CEO van Hubisco. Zo komt hij aan het hoofd van de bedrijven Jules Destrooper en Destrooper-Olivier en zal hij ook rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur. "Ik kijk ernaar uit om bij dit mooie Belgische bedrijf aan de slag te gaan, beide organisaties efficiënt te laten integreren en met een sterk team de hele organisatie terug te laten aanknopen met duurzame groei," reageert hij. 
 

Met een zakencijfer van 62 miljoen euro is Iglo de onbetwiste markleider in België op vlak van diepvriesvoeding. Het bedrijf is onderdeel van de beursgenoteerde Europese diepvriesgroep Nomad Foods, die actief is in 13 landen en die goed is voor een omzet van meer dan 2,2 miljard euro.