Nieuwe vestiging van Bio-Planet in Hoei | RetailDetail

Nieuwe vestiging van Bio-Planet in Hoei

Nieuwe vestiging van Bio-Planet in Hoei

Supermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Hoei. Het wordt de vijfde vestiging van de bioketen in Wallonië en de eerste in de provincie Luik. Bij de bouw werd gebruikt gemaakt van duurzame technieken en materialen.

Assortiment lokale producten

De nieuwe supermarkt is te vinden aan de Rue Joseph Wauters en biedt op 650 m² een assortiment van ongeveer 6.000 producten aan, zowel voeding als niet-voeding. Er is ook ruimte voor een breed assortiment aan lokale producten.

 

Bij de bouw van het pand werd veel rekening gehouden met het milieu: zo is er een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die installaties zijn beter voor het milieu, omdat ze minder onderhoud nodig hebben en dubbel zo lang meegaan als een installatie met een synthetisch koelmiddel.

 

Daarnaast wordt regenwater gerecupereerd en ligt het verbruik dankzij de ledverlichting dertig procent lager. De verlichting wordt ook gedimd als er meer natuurlijk daglicht in de winkel is. Daarvoor werden een aantal lichtkoepels geïnstalleerd op het dak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".