Nieuwe vestiging van Bio-Planet in Hoei

Nieuwe vestiging van Bio-Planet in Hoei

Supermarktketen Bio-Planet opent morgen een nieuwe vestiging in Hoei. Het wordt de vijfde vestiging van de bioketen in Wallonië en de eerste in de provincie Luik. Bij de bouw werd gebruikt gemaakt van duurzame technieken en materialen.

Assortiment lokale producten

De nieuwe supermarkt is te vinden aan de Rue Joseph Wauters en biedt op 650 m² een assortiment van ongeveer 6.000 producten aan, zowel voeding als niet-voeding. Er is ook ruimte voor een breed assortiment aan lokale producten.

 

Bij de bouw van het pand werd veel rekening gehouden met het milieu: zo is er een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Die installaties zijn beter voor het milieu, omdat ze minder onderhoud nodig hebben en dubbel zo lang meegaan als een installatie met een synthetisch koelmiddel.

 

Daarnaast wordt regenwater gerecupereerd en ligt het verbruik dankzij de ledverlichting dertig procent lager. De verlichting wordt ook gedimd als er meer natuurlijk daglicht in de winkel is. Daarvoor werden een aantal lichtkoepels geïnstalleerd op het dak.