Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep | RetailDetail

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep

Cees van Rijn is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij de Detailresult Groep, het moederbedrijf achter supermarktketens Dekamarkt en Dirk. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe commissarissen aangesteld.

Na acht jaar nieuwe voorzitter

Van Rijn is al sinds 2010 lid van de raad en volgt als voorzitter André Olijslager op. Die was meer dan acht jaar voorzitter, maar zijn termijn komt ten einde en dus legt hij zijn functie neer.

 

De twee nieuwe commissarissen zijn Arian Buurman en Ton Wortel. Buurman startte haar carrière bij American Cyanamid en Boots Healthcare en was ook algemeen directeur van de Ster, dat de reclame beheert bij de Nederlandse Publieke Omroep.

 

Wortel heeft dan weer heel wat ervaring binnen de retail en was al werkzaam bij Dirk van Den Broek, Marktauf en Media Markt. In de periode 2014/2015 was hij ook een tijdje CEO bij The Greenery en was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van die keten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".