NMBS opent afhaalpunten voor lokale groenten en fruit

Shutterstock.com

In vier Belgische treinstations kunnen reizigers binnenkort hun online bestelde (lokale) groenten en fruit afhalen. Indien succesvol, wordt het proefproject later mogelijk uitgebreid naar andere stations.

 

Korte keten

Het initiatief past in het streven van de NMBS om lokale projecten, die een antwoord kunnen bieden op milieu-uitdagingen en inspelen op nieuwe consumentengewoonten, te ondersteunen. De aangeboden voedingsmiddelen, voornamelijk groenten en fruit, zijn voor minstens 70% lokaal. Ze kunnen een keer per week afgehaald worden.

 

In eerste instantie komen er afhaalpunten in de stations van Luik-Guillemins, Gent-Sint-Pieters, ‘s-Gravenbrakel en Ottignies. De start is voorzien in de week van 20 mei. De proefperiode zal een jaar duren. Nadien kan het nog verlengd en eventueel uitgebreid worden, afhankelijk van het succes.

 

Ecolo-minister van Mobiliteit Georges Gilkinet is tevreden met het initiatief. “Met verse, lokale en kwaliteitsvolle producten die je in je station kan afhalen, kunnen de reizigers van NMBS nu het nuttige aan het aangename koppelen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.