NMBS test pizza-automaat in Mechelen

NMBS test pizza-automaat in Mechelen

Na de kroket uit de muur maakt ook de pizza-automaat nu zijn intrede in ons land. De primeur is voor de NMBS, die in het station van Mechelen met een proefproject is gestart, in samenwerking met Let's Pizza.

Snelle hap

Een pizza in drie minuten uit de automaat: sinds een paar dagen kan het ook in België, meer bepaald in het station van Mechelen waar de NMBS een pizza-automaat heeft geplaatst in samenwerking met het bedrijf Let’s Pizza. De trend waaide over uit het Verenigd Koninkrijk en Italië, waar de nieuwe snelle hap al op veel bijval kon rekenen. 

 

De pizza-automaat bereidt in drie minuten een volledige pizza, geserveerd in een handige meeneemdoos. De klant heeft keuze uit vier verschillende soorten pizza’s en kan het hele bereid- en bakproces door een venstertje in de machine meevolgen. De automaat moet in de eerste plaats een extra service bieden aan de reizigers, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx: “Het biedt een snelle oplossing voor wie ‘s avonds laat nog honger heeft. De machine stockeert voldoende ingrediënten voor een honderdtal pizza’s per keer.”

 

Voorlopig gaat het om een proefproject, maar als de formule aanslaat, zullen in de toekomst nog meer Belgische stations uitgerust worden met een pizza-automaat.