Nog geen beslissing over toekomst Albert Heijn België

Nog geen beslissing over toekomst Albert Heijn België

Ahold Delhaize heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van het winkelmerk Albert Heijn in België. Uitsluitsel komt er pas in de eerste helft van 2019.

Uniek gepositioneerd

Eén en ander blijkt uit een persbericht dat Ahold Delhaize donderdagavond verspreidde. Daarin benadrukt de fusiegroep dat ze uniek gepositioneerd is om de Belgische consument succesvol te bedienen met twee merken, die elk onderscheidende voordelen bieden aan hun klanten. 

 

Delhaize heeft immers een rijk verleden met een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit, verse en lokale producten en een aantrekkelijke winkelbeleving. Albert Heijn van zijn kant maakte een succesvolle entree op de Belgische markt en wordt gewaardeerd om zijn attractieve promoties en onderscheidend assortiment.

 

“Het beste van zowel Delhaize als Albert Heijn”

De prioriteit voor de groep is in elk geval om de komende jaren van Delhaize de favoriete supermarkt van de Belgen te maken, en de beste retailer in België te worden. Daartoe investeert Delhaize in aanbod en klantbeleving, met respect voor zijn rijke verleden. Ahold Delhaize zegt overtuigd te zijn van het groeipotentieel. Klanten van Delhaize zullen in toenemende mate profiteren van de kracht van de groep, onder andere inzake assortiment en e-commerce. “We brengen het beste van zowel Delhaize als Albert Heijn naar de Belgische consument”. 

 

Zodra de versterking van Delhaize een feit is, wordt het tijd voor een volgende natuurlijke stap: de integratie van alle supermarktactiviteiten van Ahold Delhaize binnen Delhaize De Leeuw. Intussen blijft Albert Heijn wel nieuwe winkels openen in Vlaanderen. Het directiecomité van Ahold Delhaize zal in de eerste helft van 2019 beoordelen of de organisatie klaar is voor integratie.