Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op | RetailDetail

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op
Foto: Mirco Vacca / Shutterstock.com

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

 

Ferrero volgt 'American dream'

De Italiaanse confiseriemaker Ferrero, bekend van smeerpasta Nutella en de Ferrero Rocher-pralines, koopt de snoepgoeddivisie van Nestlé in de Verenigde Staten voor 2,8 miljard dollar. Een fikse investering, want de snoepafdeling van de Zwitserse groep is goed voor ongeveer 760 miljoen euro en maakt amper één procent uit van de totale omzet van Nestlé. Ook in de VS maakte het chocoladsnoep maar 3% van de bedrijfsomzet uit.

 

De meeste analisten verwachtten oorspronkelijk dat Hershey de overnemer zou worden, aangezien die vandaag al marktleider is in de Amerikaanse chocoladesnoepmarkt, maar de winnaars bleken begin deze maand de Italianen te zijn. Ferrero wil snel internationaal groeien en deed in de Verenigde Staten het voorbije jaar nog twee andere overnames. Volgens Euromonitor wordt het nu de derde grootste chocoladeproducent, zowel in de VS als wereldwijd.

 

Meer voeding, gezondheid en wellness bij Nestlé

Nestlé wil zich meer gaan focussen op “voeding, gezondheid en wellness”, besliste CEO Mark Schneider. Consumenten verlangen ook in de Verenigde Staten steeds meer gezonde producten, terwijl wie dan toch een zoete zonde wil begaan, vaker naar premium-producten en -merken grijpt. De snoeprepen van Nestle, in de VS onder meer BabyRuth, Butterfinger en Crunch, komen zo onder druk te staan.

 

Hoewel de Zwitserse producent van confiserie zegt dat hij buiten de VS wel wil blijven vasthouden aan zijn snoepactiviteiten, vermoeden banken en analisten dat het mogelijk nog meer merken of zelfs het hele gamma zal afstoten. Schneider heeft immers zijn strepen verdiend in de gezondheidszorg en heeft Nestlé ook al op overnamepad gestuurd in de markt van vitaminesupplementen. Vorige week zette Nestlé in Australië nog chocolademerk Violet Crumble in de etalage. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Back to top