Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

De geplande fusie van Delhaize Group met Ahold heeft ook gevolgen voor de obligatiehouders. Zij werden daarom opgeroepen om enkele wijzigingen goed te keuren.

Nieuwe poging op 5 februari

Op 11 januari 2016 werden de houders van twee obligatieleningen van Delhaize Groep uitgenodigd voor twee algemene vergaderingen om wijzigingen en aanpassingen goed te keuren, die voortvloeien uit de geplande fusie met Koninklijke Ahold N.V. Ze moeten namelijk instemmen met het feit dat de lening zal blijven doorlopen, ondanks het feit dat Delhaize in zijn huidige vorm verdwijnt nadat het opgaat in het nieuwe Ahold Delhaize.

 

Voor de obligaties uitgegeven tegen een rentevoet van 3,125% die vervallen op 20 februari 2020 werden de voorgestelde resoluties goedgekeurd met een meerderheid van 95,71%. Voor de obligaties tegen een rentevoet van 4,25% die vervallen op 19 oktober 2018, werd het quorum echter niet bereikt. Daarom wordt deze vergadering uitgesteld tot 5 februari 2016 om 14u met dezelfde agendapunten en voorgestelde resoluties, zoals beschreven in de oproeping voor de initiële obligatiehoudersvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top