Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld | RetailDetail

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

De geplande fusie van Delhaize Group met Ahold heeft ook gevolgen voor de obligatiehouders. Zij werden daarom opgeroepen om enkele wijzigingen goed te keuren.

Nieuwe poging op 5 februari

Op 11 januari 2016 werden de houders van twee obligatieleningen van Delhaize Groep uitgenodigd voor twee algemene vergaderingen om wijzigingen en aanpassingen goed te keuren, die voortvloeien uit de geplande fusie met Koninklijke Ahold N.V. Ze moeten namelijk instemmen met het feit dat de lening zal blijven doorlopen, ondanks het feit dat Delhaize in zijn huidige vorm verdwijnt nadat het opgaat in het nieuwe Ahold Delhaize.

 

Voor de obligaties uitgegeven tegen een rentevoet van 3,125% die vervallen op 20 februari 2020 werden de voorgestelde resoluties goedgekeurd met een meerderheid van 95,71%. Voor de obligaties tegen een rentevoet van 4,25% die vervallen op 19 oktober 2018, werd het quorum echter niet bereikt. Daarom wordt deze vergadering uitgesteld tot 5 februari 2016 om 14u met dezelfde agendapunten en voorgestelde resoluties, zoals beschreven in de oproeping voor de initiële obligatiehoudersvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.