Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld | RetailDetail

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

De geplande fusie van Delhaize Group met Ahold heeft ook gevolgen voor de obligatiehouders. Zij werden daarom opgeroepen om enkele wijzigingen goed te keuren.

Nieuwe poging op 5 februari

Op 11 januari 2016 werden de houders van twee obligatieleningen van Delhaize Groep uitgenodigd voor twee algemene vergaderingen om wijzigingen en aanpassingen goed te keuren, die voortvloeien uit de geplande fusie met Koninklijke Ahold N.V. Ze moeten namelijk instemmen met het feit dat de lening zal blijven doorlopen, ondanks het feit dat Delhaize in zijn huidige vorm verdwijnt nadat het opgaat in het nieuwe Ahold Delhaize.

 

Voor de obligaties uitgegeven tegen een rentevoet van 3,125% die vervallen op 20 februari 2020 werden de voorgestelde resoluties goedgekeurd met een meerderheid van 95,71%. Voor de obligaties tegen een rentevoet van 4,25% die vervallen op 19 oktober 2018, werd het quorum echter niet bereikt. Daarom wordt deze vergadering uitgesteld tot 5 februari 2016 om 14u met dezelfde agendapunten en voorgestelde resoluties, zoals beschreven in de oproeping voor de initiële obligatiehoudersvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top