Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

Obligatiehouders Delhaize Group: één vergadering uitgesteld

De geplande fusie van Delhaize Group met Ahold heeft ook gevolgen voor de obligatiehouders. Zij werden daarom opgeroepen om enkele wijzigingen goed te keuren.

Nieuwe poging op 5 februari

Op 11 januari 2016 werden de houders van twee obligatieleningen van Delhaize Groep uitgenodigd voor twee algemene vergaderingen om wijzigingen en aanpassingen goed te keuren, die voortvloeien uit de geplande fusie met Koninklijke Ahold N.V. Ze moeten namelijk instemmen met het feit dat de lening zal blijven doorlopen, ondanks het feit dat Delhaize in zijn huidige vorm verdwijnt nadat het opgaat in het nieuwe Ahold Delhaize.

 

Voor de obligaties uitgegeven tegen een rentevoet van 3,125% die vervallen op 20 februari 2020 werden de voorgestelde resoluties goedgekeurd met een meerderheid van 95,71%. Voor de obligaties tegen een rentevoet van 4,25% die vervallen op 19 oktober 2018, werd het quorum echter niet bereikt. Daarom wordt deze vergadering uitgesteld tot 5 februari 2016 om 14u met dezelfde agendapunten en voorgestelde resoluties, zoals beschreven in de oproeping voor de initiële obligatiehoudersvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top