Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht | RetailDetail

Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht

Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht
Shutterstock

De omzet van drankenproducent Coca-Cola is in het derde kwartaal met 15% gedaald, maar het Amerikaanse bedrijf presteerde nog altijd een stuk beter dan de verwachtingen. Op vergelijkbare basis was er een groei van 4%.

Hogere winst

De omzet van Coca-Cola strandde in het derde kwartaal op 9,1 miljard dollar (7,7 miljard euro), terwijl analisten hadden gemikt op een omzet van ongeveer 8,72 miljard dollar (7,4 miljard euro). Op vergelijkbare basis ging de omzet er met 4% op vooruit: 3% van die groei was te danken aan hogere prijzen, terwijl 1% er kwam door een hoger volume.

 

“Ik voel me aangemoedigd door onze vooruitgang en onze resultaten in het kwartaal”, zegt CEO James Quincey: “Onze prestaties tonen de kracht van een organisatie die er op gefocust is om te presteren ten opzichte van de financiële verplichtingen, terwijl ze ook substantiële structurele en culturele veranderingen doorvoert.”

 

Ook de nettowinst kwam een stuk hoger uit dan een jaar eerder: die groeide van 1,05 miljard dollar (890 miljoen euro) naar 1,45 miljard dollar (1,23 miljard euro). Dat is te danken aan flink verlaagde kosten, waarbij Coca-Cola onder andere inzet op het uitbesteden van zijn bottelarijactiviteiten.

 

Coca-Cola blijft ook verder inzetten op innovatie, om zo de dalende verkoop van gesuikerde dranken te counteren. Zo verdubbelde het volume van Coca-Cola Zero ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij moet wel gezegd worden dat het drankje in augustus werd gelanceerd in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.