Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht | RetailDetail

Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht

Omzet Coca-Cola daalt, maar is toch beter dan verwacht
Shutterstock

De omzet van drankenproducent Coca-Cola is in het derde kwartaal met 15% gedaald, maar het Amerikaanse bedrijf presteerde nog altijd een stuk beter dan de verwachtingen. Op vergelijkbare basis was er een groei van 4%.

Hogere winst

De omzet van Coca-Cola strandde in het derde kwartaal op 9,1 miljard dollar (7,7 miljard euro), terwijl analisten hadden gemikt op een omzet van ongeveer 8,72 miljard dollar (7,4 miljard euro). Op vergelijkbare basis ging de omzet er met 4% op vooruit: 3% van die groei was te danken aan hogere prijzen, terwijl 1% er kwam door een hoger volume.

 

“Ik voel me aangemoedigd door onze vooruitgang en onze resultaten in het kwartaal”, zegt CEO James Quincey: “Onze prestaties tonen de kracht van een organisatie die er op gefocust is om te presteren ten opzichte van de financiële verplichtingen, terwijl ze ook substantiële structurele en culturele veranderingen doorvoert.”

 

Ook de nettowinst kwam een stuk hoger uit dan een jaar eerder: die groeide van 1,05 miljard dollar (890 miljoen euro) naar 1,45 miljard dollar (1,23 miljard euro). Dat is te danken aan flink verlaagde kosten, waarbij Coca-Cola onder andere inzet op het uitbesteden van zijn bottelarijactiviteiten.

 

Coca-Cola blijft ook verder inzetten op innovatie, om zo de dalende verkoop van gesuikerde dranken te counteren. Zo verdubbelde het volume van Coca-Cola Zero ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij moet wel gezegd worden dat het drankje in augustus werd gelanceerd in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top