Coca-Cola European Partners groeide verder in 2017 | RetailDetail

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger

Omzet Coca-Cola Europa in één klap kwart hoger
Shutterstock

Coca-Cola European Partners, de Europese tak van de frisdankproducent, zag in 2017 de omzet boven 11 miljard euro groeien. Daarbij maakte ook de winst een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van een jaar eerder.

 

“Voordelen van de fusie”

De omzet van Coca-Cola European Partners groeide in 2017 met 21% naar 11,1 miljoen euro. Op vergelijkbare basis was dat goed voor een groei van 3%, het vergelijkbare volume ging er met 0,5% op vooruit. De operationele winst kwam uit op 1,3 miljard euro, een groei van 9% ten opzichte van een jaar eerder. De winstcijfers werden licht gedrukt door de wisselkoersen, want voor wisselkoerseffecten was er een winstgroei van 10,5%. “In ons eerste volledige jaar hebben we de eerste voordelen gezien van de fusie en hebben we net ons eigen doelen op vlak van omzet en winst overtroffen”, zegt CEO Damian Gammell.

 

De drankenproducten verwacht in 2018 opnieuw een groei tussen 6 en 7%. Daarnaast wil het tegen medio 2019 tussen 315 en 340 miljoen euro besparen dankzij synergiën die voortvloeien uit de fusie van de drie grote Europese bottelarijen in 2016. “Ondanks dat we tegenwind verwachten in 2018, blijven we er vertrouwen in hebben dat onze focus op winstgevende groei en kostenbesparing ons bedrijf in de toekomst zal versterken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Back to top