Omzet Coop schiet 3,3% hoger | RetailDetail

Omzet Coop schiet 3,3% hoger

 Omzet Coop schiet 3,3% hoger

De consumentenomzet van Coop steeg vorig jaar met 3,3% naar ruim 1,1 miljard euro, ondanks het feit dat 2015 een omzetweek méér kende. De keten wees voor het succes naar meer klanten, een hogere gemiddelde besteding per klant en meer winkels.

Formule opfrissen

Coop was in 2016 druk bezig met het opfrissen van de formule: er werd opnieuw geïnvesteerd in het merk en de winkels. “Daarnaast werd een aantal bestaande winkels gereloceerd en zijn tientallen winkels gemoderniseerd.  Een compleet nieuwe webshop en het succesvolle nieuwe stadsconcept Coop Vandaag, dat klaar is voor verdere uitrol, maakt dat Coop ook in 2017 verder doorgroeit met fysieke winkels alsook online. Met een nieuwe tv-campagne versterkt Coop bovendien haar merk en winkels", meldt de supermarktorganisatie.

 

De organisatie, die vorig jaar 125 jaar bestond, kreeg er negen nieuwe winkels bij en stootte er vijf af en omvat nu 258 supermarkten.Het bedrijf maakt op 6 april de volledige jaarcijfers bekend, na de ledenraadsvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Back to top