Omzet en aantal bestellingen stijgen met de helft bij Takeaway.com | RetailDetail

Omzet Takeaway.com stijgt met de helft

Omzet Takeaway.com stijgt met de helft

Maaltijdbezorger Takeaway.com zag zijn omzet en het aantal bestellingen in 2016 met bijna de helft groeien ten opzichte van een jaar eerder. In zijn belangrijkste markten heeft het bedrijf ondertussen een marktaandeel van 62%.

Grote uitgaven rond marketing

De totale omzet van Takeaway.com steeg in 2016 met 45% naar 111,6 miljoen euro. In Duitsland was er sprake van een groei van 53%, in Nederland van 32% en op alle andere markten samen was er zelfs een omzetstijging van 82% ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal actieve klanten groeide met 32% naar 8,9 miljoen, waardoor ook het aantal orders met 46% steeg naar 49,3 miljoen. Al die bestellingen waren samen goed voor een bedrag van 941,7 miljoen euro.

 

Ondanks de grote omzetstijging groeide het verlies van Takeaway.com wel met 58%,van 19,5 miljoen euro naar 30,9 miljoen euro. Dat was vooral te wijten aan de grote uitgaven op vlak van marketing: de maaltijdbezorger gaf in 2016 82,6 miljoen euro uit aan marketing, 40% meer dan een jaar eerder. Vooral in Polen, België en Oostenrijk was er op dat vlak een fikse stijging.

 

“2016 was een opwindend en boeiend jaar voor Takeaway.com. We deden vier strategische aankopen en trokken met succes naar de Euronext Amsterdam”, zegt CEO Jitse Groen. “Takeaway.com werd in 2000 opgericht en is sindsdien vooral organisch gegroeid om de leidende online maaltijdbezorger in Europa te worden.”

 

Ook voor 2017 zal Takeaway.com blijven investeren in marketing en productontwikkeling. Het gaat uit van een omzetgroei die groter is dan het voorbije jaar, maar verwacht nog steeds verlies te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.