Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Vlees- en visverwerkend bedrijf Strogoff Freshfood in Schagen is failliet verklaard. Het faillissement van de versleverancier is een direct gevolg van de ondergang van V&D: het familiebedrijf, dat 2 jaar geleden het 100-jarig bestaan vierde, was een belangrijke leverancier van de La Place-restaurants.

 

Niet betaald

"Het is pure pech", zegt algemeen directeur Pieter de Ruijter van Strogoff in het Noord-Hollands Dagblad. ”Het faillissement van V&D heeft ons de das om gedaan. De extreem hoge oninbare vordering konden wij niet opvangen. De afgelopen drie maanden is naarstig gezocht naar een oplossing, maar dat is helaas niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt om ons faillissement aan te vragen." Het bedrijf met 72 medewerkers hoopt op een snelle doorstart.

 

De La Place-restaurants werden na het faillissement van V&D voor een deel overgenomen door Jumbo Supermarkten. "Nadat onze rekening niet betaald werd, daalde ook nog onze omzet bij die restaurants met de helft", schetst De Ruijter de ondergang van Strogoff.

 

Strogoff Freshfood was gespecialiseerd in de levering van culinaire versproducten van vlees, vis, wild en gevogelte aan retail, horeca en foodservice.