Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff | RetailDetail

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Vlees- en visverwerkend bedrijf Strogoff Freshfood in Schagen is failliet verklaard. Het faillissement van de versleverancier is een direct gevolg van de ondergang van V&D: het familiebedrijf, dat 2 jaar geleden het 100-jarig bestaan vierde, was een belangrijke leverancier van de La Place-restaurants.

 

Niet betaald

"Het is pure pech", zegt algemeen directeur Pieter de Ruijter van Strogoff in het Noord-Hollands Dagblad. ”Het faillissement van V&D heeft ons de das om gedaan. De extreem hoge oninbare vordering konden wij niet opvangen. De afgelopen drie maanden is naarstig gezocht naar een oplossing, maar dat is helaas niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt om ons faillissement aan te vragen." Het bedrijf met 72 medewerkers hoopt op een snelle doorstart.

 

De La Place-restaurants werden na het faillissement van V&D voor een deel overgenomen door Jumbo Supermarkten. "Nadat onze rekening niet betaald werd, daalde ook nog onze omzet bij die restaurants met de helft", schetst De Ruijter de ondergang van Strogoff.

 

Strogoff Freshfood was gespecialiseerd in de levering van culinaire versproducten van vlees, vis, wild en gevogelte aan retail, horeca en foodservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.