Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff | RetailDetail

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Vlees- en visverwerkend bedrijf Strogoff Freshfood in Schagen is failliet verklaard. Het faillissement van de versleverancier is een direct gevolg van de ondergang van V&D: het familiebedrijf, dat 2 jaar geleden het 100-jarig bestaan vierde, was een belangrijke leverancier van de La Place-restaurants.

 

Niet betaald

"Het is pure pech", zegt algemeen directeur Pieter de Ruijter van Strogoff in het Noord-Hollands Dagblad. ”Het faillissement van V&D heeft ons de das om gedaan. De extreem hoge oninbare vordering konden wij niet opvangen. De afgelopen drie maanden is naarstig gezocht naar een oplossing, maar dat is helaas niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt om ons faillissement aan te vragen." Het bedrijf met 72 medewerkers hoopt op een snelle doorstart.

 

De La Place-restaurants werden na het faillissement van V&D voor een deel overgenomen door Jumbo Supermarkten. "Nadat onze rekening niet betaald werd, daalde ook nog onze omzet bij die restaurants met de helft", schetst De Ruijter de ondergang van Strogoff.

 

Strogoff Freshfood was gespecialiseerd in de levering van culinaire versproducten van vlees, vis, wild en gevogelte aan retail, horeca en foodservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.