Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff | RetailDetail

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Ondergang V&D nekt verstoeleverancier Strogoff

Vlees- en visverwerkend bedrijf Strogoff Freshfood in Schagen is failliet verklaard. Het faillissement van de versleverancier is een direct gevolg van de ondergang van V&D: het familiebedrijf, dat 2 jaar geleden het 100-jarig bestaan vierde, was een belangrijke leverancier van de La Place-restaurants.

 

Niet betaald

"Het is pure pech", zegt algemeen directeur Pieter de Ruijter van Strogoff in het Noord-Hollands Dagblad. ”Het faillissement van V&D heeft ons de das om gedaan. De extreem hoge oninbare vordering konden wij niet opvangen. De afgelopen drie maanden is naarstig gezocht naar een oplossing, maar dat is helaas niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt om ons faillissement aan te vragen." Het bedrijf met 72 medewerkers hoopt op een snelle doorstart.

 

De La Place-restaurants werden na het faillissement van V&D voor een deel overgenomen door Jumbo Supermarkten. "Nadat onze rekening niet betaald werd, daalde ook nog onze omzet bij die restaurants met de helft", schetst De Ruijter de ondergang van Strogoff.

 

Strogoff Freshfood was gespecialiseerd in de levering van culinaire versproducten van vlees, vis, wild en gevogelte aan retail, horeca en foodservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top