Onderhandelingen bij Carrefour vorderen “mondjesmaat”

Onderhandelingen bij Carrefour België vorderen “mondjesmaat”

Onderhandelingen bij Carrefour België vorderen “mondjesmaat”
Shutterstock

Gisteren zaten bonden en directie bij Carrefour België samen over het eerder aangekondigde transformatieplan waarbij 1.233 jobs op de helling staan. Een van de grote knelpunten blijft dat van de naakte ontslagen, zo viel te horen bij de bonden.

 

“Complex dossier”

Twee punten op de dagorde gisteren: de werkorganisatie en het sociaal plan. De bonden legden naar eigen zeggen enkele tegenvoorstellen op tafel, onder meer over de polyvalentie van de kassiersters. De directie zou de komende dagen met nieuwe voorstellen komen. “We hopen daarover een consensus te bereiken”, zei Myriam Delmée van de socialistische BBTK.

 

Over het sociaal plan, dat voorziet in het schrappen van 1.233 banen, lopen de discussies stroever. De directie denkt aan brugpensioen en vrijwillig vertrek, maar houdt volgens de bonden vast aan ‘naakte ontslagen’. “Dat zal uiteraard een knelpunt zijn voor de bonden”, zo klonk het na afloop van de vergadering.

 

Van een blokkering is evenwel geen sprake: “Er wordt mondjesmaat vooruitgang geboekt. We zijn nog niet aan het einde van het dossier”, zegt Delmée. Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve sprak van een “constructieve vergadering” over een “complex dossier”. Op 23 mei zitten bonden en directie opnieuw rond de tafel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.