Akkoord tussen Emté ondernemers voor overgang naar Coop of Jumbo

Ondernemers akkoord met einde Emté

Ondernemers akkoord met einde Emté
Foto: Emté

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

 

Akkoord bereikt

Momenteel ligt er een collectieve overgangsregeling op tafel met duidelijke afspraken voor de ondernemers van Emté, die zich zullen voegen ofwel bij Jumbo ofwel bij Coop. De voorzitter van de Emté-franchise is opgetogen met het akkoord: volgens Kees Vader kan men dankzij de overeenstemming bouwen aan de verdere toekomst. "Tijdens de gesprekken hebben de vooruitzichten van de Emté-ondernemers steeds centraal gestaan. Dankzij de heldere overgangsregeling is er duidelijkheid omtrent alle leden van Emté die de overstap zullen maken naar Jumbo of Coop. Enkel de persoonlijke overgangsafspraken moeten de ondernemers bepalen met hun toekomstige werkgever, wat in sommige gevallen maatwerk is."

 

In de beginfase zal het huidige Emté-frachisebestuur nog waken over het beloop. In de tweede helft van 2018 zouden de eerste winkels omgebouwd worden tot Coop-winkels, de ombouw naar Jumbo-winkels staat op de agenda voor de eerste maanden van 2019. Daarna komt er definitief een einde aan Emté. In totaal is de overname goed voor 410 miljoen euro: 275 miljoen voor de supermarkten, 60 miljoen voor het vastgoed en 75 miljoen ter compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van foodservice- en foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.