Ondernemers Tolbert tegen vertrek Poiesz uit dorpkern

Ondernemers Tolbert tegen vertrek Poiesz uit dorpkern

Ondernemers in Tolbert verzetten zich tegen het vertrek van Poiesz uit de dorpskern. Ze vrezen een omzetdaling. De supermarkt wil echter heropenen als Poiesz 2.0 en heeft hiervoor meer ruimte nodig. Ook de bevoorrading van de huidige winkel leidt tot problemen.

 

Vrees voor minder passanten

De middenstanders in het dorpshart vrezen dat het vertrek van Poiesz aan Het Spoor tot minder omzet in hun winkels zal leiden, omdat consumenten naar de nieuwe locatie buiten het centrum zullen gaan.

 

Poiesz heeft namelijk plannen om opnieuw te starten in een voormalige huishoudschool elders in het dorp in Groningen. Om het pand als supermarkt te openen moet het bestemmingsplan wel nog worden gewijzigd. Medio maart neemt de gemeenteraad hierover een beslissing.

 

De Poiesz 2.0-formule, die rond 1.100 vierkante meter verkoopoppervlakte nodig heeft, wil meer nadruk op vers leggen en ruimer aandacht besteden aan dienstverlening aan de consument. Op diverse afdelingen zijn niet alleen menusuggesties en kookdemonstraties te vinden, de formule heeft ook een smaaksysteem voor wijn en voor bier.

 

De Friese supermarktorganisatie, die winkels in de noordelijke provincies telt, bouwt sinds afgelopen najaar alle 69 vestigingen om naar de Poiesz 2.0-formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top