Online supermarkt Wink.be stopt ermee

Online supermarkt Wink.be stopt ermee
wink.be

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

 

Geen1.000 bestellingen per week

Totale uitverkoop op de ganse website”, zo meldt de webwinkel, met 50% korting in de drive-in en 20% korting voor levering aan huis. Aan LSA verklaart CEO Cédric Antoine dat het bedrijf zich verplicht ziet de activiteiten stop te zetten. “De Belgische markt is waarschijnlijk te klein. E-commerce in food weegt amper meer dan 1,2% of 1,3% van de markt, terwijl het marktaandeel in Frankrijk de 5% heeft overschreden.” Hij voegt er aan toe dat alle mogelijke oplossingen werden onderzocht, waaronder een verkoop, maar zonder resultaat. De laatste bestellingen zullen op 14 juli worden geleverd.

 

Wink werd door de groep Louis Delhaize (Cora, Match, Delfood…) opgericht in 2013 met een afhaalpunt in Zaventem, in 2014 volgde een tweede drive in Waver. De websuper voegde later nog afhaalpunten toe in trein- en tankstations en ging in 2017 ook aan huis leveren. Dat bleek echter onvoldoende om een leefbare omzet te bereiken. Wink kreeg nooit meer dan duizend bestellingen per week.