Online supermarkt Wink.be stopt ermee | RetailDetail

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

Online supermarkt Wink.be stopt ermee
wink.be

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

 

Geen1.000 bestellingen per week

Totale uitverkoop op de ganse website”, zo meldt de webwinkel, met 50% korting in de drive-in en 20% korting voor levering aan huis. Aan LSA verklaart CEO Cédric Antoine dat het bedrijf zich verplicht ziet de activiteiten stop te zetten. “De Belgische markt is waarschijnlijk te klein. E-commerce in food weegt amper meer dan 1,2% of 1,3% van de markt, terwijl het marktaandeel in Frankrijk de 5% heeft overschreden.” Hij voegt er aan toe dat alle mogelijke oplossingen werden onderzocht, waaronder een verkoop, maar zonder resultaat. De laatste bestellingen zullen op 14 juli worden geleverd.

 

Wink werd door de groep Louis Delhaize (Cora, Match, Delfood…) opgericht in 2013 met een afhaalpunt in Zaventem, in 2014 volgde een tweede drive in Waver. De websuper voegde later nog afhaalpunten toe in trein- en tankstations en ging in 2017 ook aan huis leveren. Dat bleek echter onvoldoende om een leefbare omzet te bereiken. Wink kreeg nooit meer dan duizend bestellingen per week.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.