Ontwikkelaar Markthal Rotterdam wil af van eigenaar | RetailDetail

Ontwikkelaar Markthal Rotterdam wil af van eigenaar

Ontwikkelaar Markthal Rotterdam wil af van eigenaar

De ontwikkelaar en de eigenaar van de Markthal in Rotterdam, respectievelijk Provast en Klépierre, zijn het zo grondig oneens met elkaar over het beheer van de Markthal dat een rechter zich nu met de zaak moet bemoeien.

Stijgende leegstand

Provast wil immers zo snel mogelijk af van Klépierre, dat van zijn kant dan weer een ferme som eist van de ontwikkelaar. Provast stelt dat Klépierre veel te hoge servicekosten eist van de huurders en wijst daarbij naar de steeds stijgende leegstand in de hal. “Het is frustrerend dat je dingen ziet gebeuren die voorkomen dat de Markthal verder tot bloei komt”, zegt Provast-directeur Hans de Jong. “Als Klépierre zo doorgaat, glijdt het concept verder weg, en heb je over vijf jaar een tennishal.”

 

Klépierre van zijn kant is al sinds de oplevering van de Markthal niet tevreden met het werk dat Provast heeft geleverd. Volgens hen waren er veel bouwkundige en installatietechnische gebreken te vinden. Het eist alles samen maar liefst acht miljoen euro van Provast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.