Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers | RetailDetail

Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers

Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers
Shutterstock

Albert Heijn heeft een voorbeeld genomen aan zijn concurrent Jumbo en het heeft nu ook eenzijdig de lonen van zijn logistieke medewerkers verhoogd, zonder dat er een akkoord is rond een nieuwe cao.

Acties vakbonden gaan door

Alle werknemers in de distributiecentra krijgen daardoor per direct een loonsverhoging van 1,75%. Daarnaast wordt het werk voor oudere medewerkers minder belastend gemaakt.

 

Bij Albert Heijn zijn er al lange tijd onderhandelingen aan de gang rond een nieuwe cao en met de maatregelen wil Albert Heijn tonen dat het zijn beloftes wil nakomen. Het hoopt daarnaast natuurlijk dat de vakbonden hun acties zullen stopzetten. Die zijn echter ontevreden over de laatste gesprekken. “Albert Heijn had ons uitgenodigd, maar we zijn er niet uitgekomen”, zegt Özcan Colak van FNV. “Ze wilden geen afspraak maken over behoud van vaste banen. Daartegen wilde Albert Heijn wel afspraken maken over inzet van uitzendkrachten en flex medewerkers.”

 

De acties van de vakbonden gaan dan ook gewoon door en zullen volgens Colak zelfs opgeschaald worden. Wat dat exact inhoudt, wilde hij niet zeggen.

 

Ook bij concurrent Jumbo werden de onderhandelingen rond de cao op de spits gedreven, waarna het supermarktbedrijf om eenzijdig de lonen te verhogen. Dat leidde echter tot stakingen in de distributiecentra en uiteindelijk besloot Jumbo om de onderhandelingen met de vakbonden volledig stop te zetten en de cao te vervangen door een eigen arbeidsvoorwaarderegeling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top