Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers | RetailDetail

Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers

Ook Albert Heijn verhoogt nu eenzijdig lonen logistieke medewerkers
Shutterstock

Albert Heijn heeft een voorbeeld genomen aan zijn concurrent Jumbo en het heeft nu ook eenzijdig de lonen van zijn logistieke medewerkers verhoogd, zonder dat er een akkoord is rond een nieuwe cao.

Acties vakbonden gaan door

Alle werknemers in de distributiecentra krijgen daardoor per direct een loonsverhoging van 1,75%. Daarnaast wordt het werk voor oudere medewerkers minder belastend gemaakt.

 

Bij Albert Heijn zijn er al lange tijd onderhandelingen aan de gang rond een nieuwe cao en met de maatregelen wil Albert Heijn tonen dat het zijn beloftes wil nakomen. Het hoopt daarnaast natuurlijk dat de vakbonden hun acties zullen stopzetten. Die zijn echter ontevreden over de laatste gesprekken. “Albert Heijn had ons uitgenodigd, maar we zijn er niet uitgekomen”, zegt Özcan Colak van FNV. “Ze wilden geen afspraak maken over behoud van vaste banen. Daartegen wilde Albert Heijn wel afspraken maken over inzet van uitzendkrachten en flex medewerkers.”

 

De acties van de vakbonden gaan dan ook gewoon door en zullen volgens Colak zelfs opgeschaald worden. Wat dat exact inhoudt, wilde hij niet zeggen.

 

Ook bij concurrent Jumbo werden de onderhandelingen rond de cao op de spits gedreven, waarna het supermarktbedrijf om eenzijdig de lonen te verhogen. Dat leidde echter tot stakingen in de distributiecentra en uiteindelijk besloot Jumbo om de onderhandelingen met de vakbonden volledig stop te zetten en de cao te vervangen door een eigen arbeidsvoorwaarderegeling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.