Ook Aldi gaat meer stadswinkels openen in Londen

Aldi gaat meer stadswinkels openen in Londen
Foto: Aldi UK

Ook Aldi gaat volop inzetten op de Britse hoofdstad, net als überrivaal Lidl. Aldi breidt zijn experiment met kleinere stadswinkels uit, nadat de eerste in Balham (Zuid-Londen) positief onthaald werd.

 

Aldi Local

Aldi Local, zoals het kleinere broertje van Aldi heet, is een nieuw winkelconcept dat de discounter in het voorjaar voor het eerst introduceerde. De winkel is te vergelijken met een gemakswinkel, maar dan wat groter. Aldi heeft plannen om meerdere van dergelijke stadswinkels te openen in heel Londen: zo komt er een vestiging in Camden (Noord-Londen) en zouden zes bestaande Aldi-winkels omgebouwd worden naar het kleinere formaat. Het gaat om filialen in Archway, Eastcote, Kilburn, Kingston, Romford en Tooting.

 

De vestiging in Camden zou ongeveer 600 m² groot worden en plaats bieden aan 1500 referenties. Daarmee is de winkel nagenoeg een kopie van de eerste Aldi Local, die in maart de deuren opende. Het belangrijkste verschil tussen een Aldi Local en een reguliere Aldi ligt natuurlijk in het assortiment: de stadswinkel verkoopt bijvoorbeeld geen zware, grote producten die moeilijk vervoerbaar zijn zonder wagen. Ook kunnen de prijzen van sommige artikelen er iets hoger liggen en wordt er meer aandacht besteed aan on-the-go producten.

 

Directe concurrent Lidl heeft al 88 winkels in de Britse hoofdstad en wil er de komende jaren ruim veertig extra openen. Met die uitbreiding is een investering van zo'n 560 miljoen euro gemoeid.