Bakkerij Paul komt naar Rive Gauche | RetailDetail

Ook Bakkerij Paul opent in Rive Gauche

Ook Bakkerij Paul opent in Rive Gauche

De Franse bakkerijketen Bakkerij Paul opent op 9 maart een nieuwe vestiging in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi. Het zet zo zijn expansie in België verder en zit momenteel al aan een twintigtal vestigingen in België.

66 zitplaatsen

De vestiging in Rive Gauche heeft een oppervlakte van 209 m² en telt 66 zitplaatsen. Het zal bij de grote opening van het winkelcentrum op 9 maart meteen beschikbaar zijn voor de bezoekers. "Rive Gauche was een logische keuze voor een eerste vestiging in het hartje van de stad. Door de perfecte ligging en het interessante aanbod van het nieuwe shoppingcenter kon Bakkerij Paul hier niet ontbreken”, aldus Stef Meulemans, CEO van Topbrands, dat vrijwel alle filialen van Bakkerij Paul in België uitbaat.

 

Het winkelcentrum Rive Gauche opent volgende week zijn deuren en gaat 88 winkels aanbieden op een oppervlakte van 40.000 m². Het stadsbestuur hoopt dat het winkelcentrum, waar twee jaar aan werd gewerkt, het stadscentrum nieuw leven in zal blazen. Naast Bakkerij Paul zullen nog enkele andere grote namen, zoals Veritas, Hunkemöller, Pearle, C&A, Primark en Zara hun opwachting maken.

 

Bakkerij Paul heeft al één vestiging in Charleroi, gelegen op Brussels South Charleroi Airport, maar die wordt uitgebaat door de Franse groep Elior.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".