Ook bij Whole Foods verdwijnen de kassa’s

Shutterstock.com

Ook klanten van Whole Foods kunnen binnenkort de winkel buitenwandelen zonder langs de kassa te passeren. Daarmee gaan de supermarkten van de keten wat meer op hun kleine zusje van Amazon Go lijken.

 

"Meer tijd voor uitbouwen goede klantervaring"

Amazon gaat zijn ‘Just Walk Out’-technologie, waarmee het bedrijf pionierde in zijn Go-gemakswinkels, nu ook uitrollen bij Whole Foods. De vestigingen in Washington en Sherman Oaks zouden als eerste aan de beurt komen en in de loop van volgend jaar kassaloos worden, meldt Emerce. Of de e-commercereus uiteindelijk alle Whole Foods-winkels met de technologie wil uitrusten, is niet bekend.

 

De vakbonden vrezen dat de plannen van Amazon nefast zijn voor de werkgelegenheid, maar de retailer beweert alvast dat er bij Whole Foods geen jobs zullen sneuvelen. Werknemers zullen in plaats daarvan "meer tijd kunnen besteden aan de interactie met de klanten", stelt het Amerikaanse bedrijf.

 

Eerder dit jaar werd bekend dat Amazon ook de grotere Fresh-supermarkten kassaloos wil maken via zijn Just Walk Out-technologie. In Connecticut bouwt de retailer al aan zo’n moderne supermarkt, waarin echter ook nog wel conventionele kassa’s aanwezig zullen zijn.