Ook provincie weigert vergunning voor Lidl Drogenbos

Shutterstock.com

Lidl krijgt vooralsnog geen toelating om een nieuwe supermarkt te openen in Drogenbos. Nadat eerder de gemeente zich al verzet had tegen de plannen, heeft nu ook de provincie de vergunning geweigerd.

 

Overlast

De discounter wil al geruime tijd een winkel openen in de voormalige Krëfel en Maxi Toys op de hoek van de Langestraat en de Kuikenstraat in Drogenbos. In de plannen is sprake van een bruto-oppervlakte van 2.200 m² en een uitbreiding van de parking van 90 naar 117 plaatsen.

 

Maar de gemeente heeft zich altijd verzet tegen de nieuwe vestiging, in de eerste plaats omdat er in een straal van 3 km al minstens 12 andere supermarkten zijn. Bovendien zou een nieuwe supermarkt de leefbaarheid in de aangrenzende woonwijk bedreigen en leiden tot verkeersoverlast.

 

In strijd met beleid

Lidl tekende beroep aan bij de provincie, maar die volgt de gemeente en is van oordeel dat de locatie niet geschikt is voor een supermarkt. “Ondanks de inspanningen om de nodige voorzieningen te treffen voor fietsers en voetgangers, voor de leveringen en om twee in- en uitritten te voorzien, kunnen de bijkomende verkeersstromen niet gedragen worden door het omliggende woongebied. Bovendien spitst het recent beleid zich net toe op het verkeersluwer maken van de omliggende woonstraten”, stelt de provincie.

 

Marc Vettori, schepen van Ruimtelijke Ordening, reageert tevreden in Het Nieuwsblad: “Een extra supermarkt kunnen we er daar echt niet meer bij hebben, de verkeersdrukte is er al zo groot.” Volgens Vettori zou een andere winkel wél kunnen op die plaats.