Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel

Sainsbury's

In navolging van een hele reeks andere supermarktketens heeft nu ook Sainsbury’s een eerste autonome winkel geopend. De technologie erachter is afkomstig van Amazon.

 

Automatisch afrekenen

De eerste kassaloze winkel van de Britse retailer kreeg de naam SmartShop Pick & Go en is gelegen in Holborn Circus in West-Londen. In die buurt liggen ook al soortgelijke winkels van Amazon Fresh en Tesco GetGo, schrijft Charged Retail.

 

De SmartShop Pick & Go-formule is gebouwd rond Amazons "just walk out"-technologie. Om de supermarkt binnen te gaan, moeten klanten een QR-code scannen met behulp van de SmartShop-app, die moet worden gekoppeld aan een debet- of creditcard. De cameratechnologie detecteert wat ze in hun tas stoppen en bij het verlaten van de winkel gebeurt de afrekening automatisch.

 

Stadswinkel voor drukbezette werknemers

Met de nieuwe winkel richt Sainsbury’s zich in de eerste plaats op het aanbieden van on-the-go eten en drinken aan (gehaaste) werknemers. De lancering bouwt verder op het succes van het bestaande SmartShop-systeem, waarbij klanten zelf de producten scannen met behulp van handsets of een app. SmartShop groeide vorig jaar 173% en is inmiddels beschikbaar in 1400 winkels van de supermarktketen.

 

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om winkelen gemakkelijk en handig te maken voor onze klanten," zei digitaal directeur Clo Moriarty. “We zijn enthousiast over de lancering van 'SmartShop Pick & Go', dat contactloos winkelen zonder kassa biedt aan onze klanten en we zijn benieuwd naar hun feedback."