Ook Starbucks lijdt fors onder coronacrisis

Ook Starbucks lijdt fors onder coronacrisis
Shutterstock.com

Gisteren publiceerde ook Starbucks een winstwaarschuwing: het bedrijf trekt zijn eerdere jaarprognoses in en gaat ervan uit dat de financiële gevolgen van de coronascrisis gedurende het volledige boekjaar voelbaar zullen blijven.

 

Winst gehalveerd

Voor het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar (dat eindigde in maart) verwacht het koffiebedrijf een winstdaling van 47%: de winst per aandeel zou nu uitkomen op 28 dollarcent (26 eurocent). In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 53 dollarcent. Het bedrijf maakt zijn definitieve kwartaalresultaten op 28 april bekend, schrijft Reuters.

 

De grootste koffieketen ter wereld zei dat winkelverkoop in de Verenigde Staten op 12 maart begon te dalen en sindsdien gestaag is verslechterd. In China bleef de omzet liefst 400 miljoen dollar (350 miljoen euro) onder de verwachtingen, een terugval op vergelijkbare basis met 50% ten opzichte van vorig jaar.

 

De maatregelen die heel wat landen hebben hebben genomen tegen de verdere verspreiding van het virus, hebben uiteraard een directe impact op de filialen van de koffieketen. Op veel plaatsen blijft het 'cafégedeelte' dicht en mogen dranken enkel afgehaald worden. Het derde kwartaal zal met andere woorden mogelijk nog een zwaardere terugval kennen.