Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Brouwerij De Halve Maan heeft in China een 'Brugse Zot Café' geopend in het Muunas Resort, een domein dat wijn en speciaalbieren promoot. Vorig jaar opende al een gelijkaardig café zijn deuren in Japan.

Gaandeweg China veroveren

De Brugse brouwerij heeft haar samenwerking met de familie Dong verlengd, die het 'Brugse Zot'-speciaalbier verdeelt en promoot. Kers op de taart is de opening gisteren van het allereerste 'Brugse Zot Café' in China, in een resort dat ook al eigendom is van de Dongs.

 

De Halve Maan is al meer dan vijf jaar actief op de Chinese markt en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een groeiende populariteit. Ook in Peking en Sjanghai bouwde de brouwerij dit jaar haar activiteiten nog uit. Vanaf volgend jaar zullen beide bieren in meer dan tien Chinese provincies te verkrijgen zijn.

 

Met dit akkoord zet Brouwerij De Halve Maan haar expansie op de Aziatische markt verder: na de succesvolle opening van het eerste 'Brugse Zot Café' in Japan (foto) in mei vorig jaar stijgt ook daar de populariteit van het relatief lichte bier. Ook Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Hongkong importeren intussen de bieren van de Brugse brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Een soufflé van windeieren

18/08/2017

De excuses raken op bij Delhaize, en het geduld is op bij Dick Boer, zo leerden we afgelopen week. Nee, het is daar niet bepaald koek en ei. Maar elders ook niet. Hier is het zonnige nieuwsoverzicht van RetailDetail Food! 

Twaalfde groeikwartaal op rij voor Walmart

17/08/2017

’s Werelds grootste supermarktketen, het Amerikaanse Walmart, heeft het voorbije kwartaal de analistenverwachtingen overtroffen en legt voor het twaalfde kwartaal op rij mooie groeicijfers voor. Motor was de sterke groei online.

FrieslandCampina doet vruchtendranken van de hand

17/08/2017

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft zijn vruchtendrankdivisie, waartoe onder andere het merk Appelsientje behoort, van de hand gedaan. Die komt nu in handen van het Nederlandse investeringsbedrijf Standard Investment.

Dick Boer: “Delhaize zal een beetje van zijn vrijheid kwijtraken”

17/08/2017

Een jaar na de fusie van Ahold met Delhaize blikt topman Dick Boer in de Nederlandse zakenkrant FD terug op het voorbije jaar. “We hebben ongelooflijk veel bereikt”, zegt de Nederlander, maar “Delhaize zal een beetje van zijn vrijheid kwijtraken.”

Nieuwe bouwaanvraag voor Lidl in Berchem

17/08/2017

Lidl heeft een aangepaste bouwaanvraag ingediend bij de stad voor een filiaal in Berchem, maar de buurtbewoners blijven vierkant tegen. Berchem is overigens niet het enige Antwerpse project dat Lidl maar niet rond krijgt.

Albert Heijn haalt kazen uit de rekken na dispuut

16/08/2017

Albert Heijn heeft een aantal kazen uit de winkelrekken gehaald na een dispuut met de leverancier. Daardoor zullen de merken Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit en Port Salut alvast tijdelijk niet meer te vinden zijn in de winkels.

Back to top