Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China | RetailDetail

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Brouwerij De Halve Maan heeft in China een 'Brugse Zot Café' geopend in het Muunas Resort, een domein dat wijn en speciaalbieren promoot. Vorig jaar opende al een gelijkaardig café zijn deuren in Japan.

Gaandeweg China veroveren

De Brugse brouwerij heeft haar samenwerking met de familie Dong verlengd, die het 'Brugse Zot'-speciaalbier verdeelt en promoot. Kers op de taart is de opening gisteren van het allereerste 'Brugse Zot Café' in China, in een resort dat ook al eigendom is van de Dongs.

 

De Halve Maan is al meer dan vijf jaar actief op de Chinese markt en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een groeiende populariteit. Ook in Peking en Sjanghai bouwde de brouwerij dit jaar haar activiteiten nog uit. Vanaf volgend jaar zullen beide bieren in meer dan tien Chinese provincies te verkrijgen zijn.

 

Met dit akkoord zet Brouwerij De Halve Maan haar expansie op de Aziatische markt verder: na de succesvolle opening van het eerste 'Brugse Zot Café' in Japan (foto) in mei vorig jaar stijgt ook daar de populariteit van het relatief lichte bier. Ook Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Hongkong importeren intussen de bieren van de Brugse brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.