Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China | RetailDetail

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Brouwerij De Halve Maan heeft in China een 'Brugse Zot Café' geopend in het Muunas Resort, een domein dat wijn en speciaalbieren promoot. Vorig jaar opende al een gelijkaardig café zijn deuren in Japan.

Gaandeweg China veroveren

De Brugse brouwerij heeft haar samenwerking met de familie Dong verlengd, die het 'Brugse Zot'-speciaalbier verdeelt en promoot. Kers op de taart is de opening gisteren van het allereerste 'Brugse Zot Café' in China, in een resort dat ook al eigendom is van de Dongs.

 

De Halve Maan is al meer dan vijf jaar actief op de Chinese markt en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een groeiende populariteit. Ook in Peking en Sjanghai bouwde de brouwerij dit jaar haar activiteiten nog uit. Vanaf volgend jaar zullen beide bieren in meer dan tien Chinese provincies te verkrijgen zijn.

 

Met dit akkoord zet Brouwerij De Halve Maan haar expansie op de Aziatische markt verder: na de succesvolle opening van het eerste 'Brugse Zot Café' in Japan (foto) in mei vorig jaar stijgt ook daar de populariteit van het relatief lichte bier. Ook Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Hongkong importeren intussen de bieren van de Brugse brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top