Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Opening eerste 'Brugse Zot Café' in China

Brouwerij De Halve Maan heeft in China een 'Brugse Zot Café' geopend in het Muunas Resort, een domein dat wijn en speciaalbieren promoot. Vorig jaar opende al een gelijkaardig café zijn deuren in Japan.

Gaandeweg China veroveren

De Brugse brouwerij heeft haar samenwerking met de familie Dong verlengd, die het 'Brugse Zot'-speciaalbier verdeelt en promoot. Kers op de taart is de opening gisteren van het allereerste 'Brugse Zot Café' in China, in een resort dat ook al eigendom is van de Dongs.

 

De Halve Maan is al meer dan vijf jaar actief op de Chinese markt en de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik kennen er een groeiende populariteit. Ook in Peking en Sjanghai bouwde de brouwerij dit jaar haar activiteiten nog uit. Vanaf volgend jaar zullen beide bieren in meer dan tien Chinese provincies te verkrijgen zijn.

 

Met dit akkoord zet Brouwerij De Halve Maan haar expansie op de Aziatische markt verder: na de succesvolle opening van het eerste 'Brugse Zot Café' in Japan (foto) in mei vorig jaar stijgt ook daar de populariteit van het relatief lichte bier. Ook Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Hongkong importeren intussen de bieren van de Brugse brouwer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Back to top