Opnieuw onrust bij Makro

Een winkel van retailer Makro
Foto: Shutterstock.com

De ongerustheid is groot bij medewerkers van Makro: met een staking afgelopen maandag in de vestiging in Machelen stellen ze het beleid van de directie aan de kaak.

 

Pijnpunten

Afgelopen maandag bleven de deuren van de Makro-winkel in Machelen gesloten: de medewerkers klagen over te hoge werkdruk, nadat de directie besloot om geen beroep meer te doen op tijdelijke werkkrachten. Dat blijkt echter niet het enige pijnpunt: de winkelbevoorrading stokt, wat tot ongerustheid leidt over de toekomst.

 

Ook de beslissing om het non-food assortiment in te krimpen stuit op onbegrip bij de vakbonden. Zij vrezen dat er een nieuwe herstructurering op komst is en eisen opheldering. Bovendien is er onvrede over het gebrek aan beschermende maatregelen tegen het coronavirus: naar verluidt was er een tijd geen handgel beschikbaar en mochten medewerkers geen mondmaskers dragen.

 

De actie treft enkel de winkel in Machelen en is het gevolg van een mislukte bemiddelingsprocedure, zegt de lokale winkeldirectie aan HLN: "We betreuren deze staking, want we zijn nog steeds bereid tot constructief overleg met de sociale partners. Tijdens de poging tot verzoening werden de stappen niet gerespecteerd door de vakbonden. We hopen dat we alsnog snel tot een oplossing kunnen komen."