Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour | RetailDetail

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Sabine Laruelle, voormallig minister voor kmo’s en momenteel aan de slag als expert op het kabinet van Waals economieminister Pierre-Yves Jeholet, stapt op als bestuurder bij Carrefour na de aankondiging van massaal jobverlies bij de Franse keten.

 

Kritiek

"Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken." De beslissing komt er vlak na de beslissing van Carrefour om in België een herstructurering door te voeren, waarbij meer dan 1200 mensen hun baan verliezen en twee hypermarkten van Carrefour de deuren zullen sluiten.

 

Laruelle kreeg kort nadat het nieuws rond de herstructurering bekend werk al flink wat kritiek te slikken. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs”, schreef Raoul Hedebouw van PvdA op Twitter.

 

Ook minister van Staat Willy Claes is aan de slag als bestuurder bij Carrefour. Hij wenste volgens de VRT voorlopig niet te reageren op zijn status of de herstructurering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.