Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour | RetailDetail

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Sabine Laruelle, voormallig minister voor kmo’s en momenteel aan de slag als expert op het kabinet van Waals economieminister Pierre-Yves Jeholet, stapt op als bestuurder bij Carrefour na de aankondiging van massaal jobverlies bij de Franse keten.

 

Kritiek

"Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken." De beslissing komt er vlak na de beslissing van Carrefour om in België een herstructurering door te voeren, waarbij meer dan 1200 mensen hun baan verliezen en twee hypermarkten van Carrefour de deuren zullen sluiten.

 

Laruelle kreeg kort nadat het nieuws rond de herstructurering bekend werk al flink wat kritiek te slikken. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs”, schreef Raoul Hedebouw van PvdA op Twitter.

 

Ook minister van Staat Willy Claes is aan de slag als bestuurder bij Carrefour. Hij wenste volgens de VRT voorlopig niet te reageren op zijn status of de herstructurering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.