Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Sabine Laruelle, voormallig minister voor kmo’s en momenteel aan de slag als expert op het kabinet van Waals economieminister Pierre-Yves Jeholet, stapt op als bestuurder bij Carrefour na de aankondiging van massaal jobverlies bij de Franse keten.

 

Kritiek

"Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken." De beslissing komt er vlak na de beslissing van Carrefour om in België een herstructurering door te voeren, waarbij meer dan 1200 mensen hun baan verliezen en twee hypermarkten van Carrefour de deuren zullen sluiten.

 

Laruelle kreeg kort nadat het nieuws rond de herstructurering bekend werk al flink wat kritiek te slikken. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs”, schreef Raoul Hedebouw van PvdA op Twitter.

 

Ook minister van Staat Willy Claes is aan de slag als bestuurder bij Carrefour. Hij wenste volgens de VRT voorlopig niet te reageren op zijn status of de herstructurering.

Tags: