Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour | RetailDetail

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Oud-minister Sabine Laruelle vertrekt als bestuurder bij Carrefour

Sabine Laruelle, voormallig minister voor kmo’s en momenteel aan de slag als expert op het kabinet van Waals economieminister Pierre-Yves Jeholet, stapt op als bestuurder bij Carrefour na de aankondiging van massaal jobverlies bij de Franse keten.

 

Kritiek

"Sabine Laruelle heeft me geïnformeerd over haar beslissing om op te stappen als bestuurder bij de groep Carrefour", schrijft minister Jeholet op Twitter. "Ik verwelkom dat gebaar. Het zal haar toelaten om op een serene manier aan mijn zijde te blijven werken." De beslissing komt er vlak na de beslissing van Carrefour om in België een herstructurering door te voeren, waarbij meer dan 1200 mensen hun baan verliezen en twee hypermarkten van Carrefour de deuren zullen sluiten.

 

Laruelle kreeg kort nadat het nieuws rond de herstructurering bekend werk al flink wat kritiek te slikken. "Als lid van de raad van bestuur van Carrefour stemde Sabine Laruelle dus voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs bedreigt. Bravo MR en de federale regering met jullie politiek van jobs jobs jobs”, schreef Raoul Hedebouw van PvdA op Twitter.

 

Ook minister van Staat Willy Claes is aan de slag als bestuurder bij Carrefour. Hij wenste volgens de VRT voorlopig niet te reageren op zijn status of de herstructurering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft de zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsretailmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om over vier jaar meer dan 500 Spar-winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top