Overdekte voedselmarkt in hartje Brussel

Overdekte voedselmarkt in hartje Brussel

Op de Chambonsite in de Wolvengracht, waar vroeger de ASLK-hoofdzetel gevestigd was, opent de Stad Brussel volgende zomer Brussels Food Market. Daarmee is er eindelijk een bestemming gevonden voor de oude lokettenzaal van het voormalige bankgebouw.

 

Markt én restaurant

De nieuwe overdekte voedselmarkt krijgt de naam ‘Brussels Food Market’ en zal enkel lokale en biologische producten verkopen. Verder komen er ook een microbrouwerij, een bakker, een chocolatier en een koffiebranderij. Het zal ook mogelijk zijn om ter plaatse te eten in een van de zestien eetgelegenheden, met plaats voor 800 mensen. Bedoeling is dat je voor minder dan 15 euro kan genieten van onder meer oesters, sushi of een vegetarische schotel.

 

Brussels Food Market komt op de Chambonsite in de Wolvengracht. De voorbije jaren werd de site grondig verbouwd tot een nieuwe stadswijk, met studio’s en appartementen. De voormalige hoofdzetel van de ASLK werd gedeeltelijk omgevormd tot kantoorgebouw. Enkel voor de oude lokettenzaal van het bankgebouw was er nog geen functie gevonden, maar die is er nu dus wel met de integratie van de voedselmarkt. De Brussels Food Market  zou al in de zomer van 2019 zijn deuren moeten openen.