Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh | RetailDetail

Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh

Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh
Foto RetailDetail

Een marathonvergadering tussen de vakbonden en de directie van Carrefour Belgium heeft niet tot een akkoord geleid. Ook bij Groupe Mestdagh vorderen de gesprekken moeizaam. Vier Luikse winkels zijn dicht door een spontane staking.

 

Onvoldoende vooruitgang

Bij Carrefour was er donderdag een overleg dat tot wel vier uur ’s ochtends is uitgelopen, maar tot een akkoord over de geplande herstructurering heeft dat niet geleid. “Het zit vast op het niveau van de werkgelegenheidsgarantie, het commercieel plan, de omkadering van de studentenarbeid, het zondagswerk... We hebben vooruitgang geboekt rond de organisatie van het werk en een deel van het sociaal plan, maar dat volstaat niet tegenover de opofferingen die van het winkelpersoneel worden verwacht”, verklaarde vicevoorzitter Myriam Delmée van Setca aan Belga. Carrefour Belgium benadrukt dat het tot een akkoord wil komen en dat de gesprekken worden verdergezet, maar een concrete kalender is er nog niet. Zoals bekend staan er 1.233 jobs op de helling bij de retailer.

 

Ook bij Carrefour-franchisepartner Groupe Mestdagh was er deze week overleg. De directie zou nu 340 in plaats van de eerder aangekondigde 450 banen willen schrappen. Tegelijk wil ze de productiviteit verhogen en het aantal werkuren in de winkels met 30% terugschroeven, wat tot grote verontwaardiging heeft geleid bij het personeel. In de Luikse regio zijn vrijdag vier winkels in staking gegaan: het gaat om de vestigingen in Ans, Blonden, Cointe en Tilff. Nieuwe personeelsvergaderingen zijn maandag gepland.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.