Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Pizzaproducent L’Artisane Food uit Courcelles is overgenomen door Arc Food Invest. De groep rond Christophe Mottint wil de groei van het Waalse bedrijf versnellen.

Achtduizend pizza’s per dag

Momenteel worden in Courcelles door 45 werknemers zo’n 8.000 pizza’s per dag geproduceerd. De producten, die geen smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten, liggen onder meer in de rekken bij Colruyt, Spar, Match, Intermarché en AD Delhaize. Voorts is het bedrijf ook aanwezig in Frankrijk en Luxemburg.

 

Overnemer Arc Food Invest wil de ontwikkeling van L’Artisane Food nu echter versnellen en dit zowel in België als daarbuiten. De overnemers zeggen daarbij de waarden van het bedrijf, authenticiteit, respect en transparantie, te zullen bewaren.

 

L’Artisane verkocht aanvankelijk vers gemaakte pizza’s en lasagnes op lokale markten. Sinds 1997 komt daar ook de distributie via Belgische supermarkten en export bij. L’Artisane boekte in 2012 een nettowinst van 209.000 euro.

 

Mottint is nieuwe topman

Christophe Mottint, die de grootste aandeelhouder van Arc Food Invest is, wordt de nieuwe algemeen directeur van L’Artisane. Hij werkte voordien bij bpost, Sara Lee en Danone. Bij dat laatste was hij onder meer verantwoordelijk voor de merken Prince, Cent-Wafers, Pim’s, Chacha, Mikado en Tuc.

 

Arc Food Invest werd eerder dit jaar opgericht door drie zakenlui die ervaring opdeden in fast moving consumer goods bij Coca-Cola, Danone, Unilever en Sara Lee. Het gaat om Christophe Mottint, Alain Audit en Raymond Bastiaens.

Tags: