Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Pizzaproducent L’Artisane Food uit Courcelles is overgenomen door Arc Food Invest. De groep rond Christophe Mottint wil de groei van het Waalse bedrijf versnellen.

Achtduizend pizza’s per dag

Momenteel worden in Courcelles door 45 werknemers zo’n 8.000 pizza’s per dag geproduceerd. De producten, die geen smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten, liggen onder meer in de rekken bij Colruyt, Spar, Match, Intermarché en AD Delhaize. Voorts is het bedrijf ook aanwezig in Frankrijk en Luxemburg.

 

Overnemer Arc Food Invest wil de ontwikkeling van L’Artisane Food nu echter versnellen en dit zowel in België als daarbuiten. De overnemers zeggen daarbij de waarden van het bedrijf, authenticiteit, respect en transparantie, te zullen bewaren.

 

L’Artisane verkocht aanvankelijk vers gemaakte pizza’s en lasagnes op lokale markten. Sinds 1997 komt daar ook de distributie via Belgische supermarkten en export bij. L’Artisane boekte in 2012 een nettowinst van 209.000 euro.

 

Mottint is nieuwe topman

Christophe Mottint, die de grootste aandeelhouder van Arc Food Invest is, wordt de nieuwe algemeen directeur van L’Artisane. Hij werkte voordien bij bpost, Sara Lee en Danone. Bij dat laatste was hij onder meer verantwoordelijk voor de merken Prince, Cent-Wafers, Pim’s, Chacha, Mikado en Tuc.

 

Arc Food Invest werd eerder dit jaar opgericht door drie zakenlui die ervaring opdeden in fast moving consumer goods bij Coca-Cola, Danone, Unilever en Sara Lee. Het gaat om Christophe Mottint, Alain Audit en Raymond Bastiaens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top