Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen | RetailDetail

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Pizzaproducent L’Artisane Food uit Courcelles is overgenomen door Arc Food Invest. De groep rond Christophe Mottint wil de groei van het Waalse bedrijf versnellen.

Achtduizend pizza’s per dag

Momenteel worden in Courcelles door 45 werknemers zo’n 8.000 pizza’s per dag geproduceerd. De producten, die geen smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten, liggen onder meer in de rekken bij Colruyt, Spar, Match, Intermarché en AD Delhaize. Voorts is het bedrijf ook aanwezig in Frankrijk en Luxemburg.

 

Overnemer Arc Food Invest wil de ontwikkeling van L’Artisane Food nu echter versnellen en dit zowel in België als daarbuiten. De overnemers zeggen daarbij de waarden van het bedrijf, authenticiteit, respect en transparantie, te zullen bewaren.

 

L’Artisane verkocht aanvankelijk vers gemaakte pizza’s en lasagnes op lokale markten. Sinds 1997 komt daar ook de distributie via Belgische supermarkten en export bij. L’Artisane boekte in 2012 een nettowinst van 209.000 euro.

 

Mottint is nieuwe topman

Christophe Mottint, die de grootste aandeelhouder van Arc Food Invest is, wordt de nieuwe algemeen directeur van L’Artisane. Hij werkte voordien bij bpost, Sara Lee en Danone. Bij dat laatste was hij onder meer verantwoordelijk voor de merken Prince, Cent-Wafers, Pim’s, Chacha, Mikado en Tuc.

 

Arc Food Invest werd eerder dit jaar opgericht door drie zakenlui die ervaring opdeden in fast moving consumer goods bij Coca-Cola, Danone, Unilever en Sara Lee. Het gaat om Christophe Mottint, Alain Audit en Raymond Bastiaens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".