Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen | RetailDetail

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Overnemer L’Artisane wil groei pizzamaker versnellen

Pizzaproducent L’Artisane Food uit Courcelles is overgenomen door Arc Food Invest. De groep rond Christophe Mottint wil de groei van het Waalse bedrijf versnellen.

Achtduizend pizza’s per dag

Momenteel worden in Courcelles door 45 werknemers zo’n 8.000 pizza’s per dag geproduceerd. De producten, die geen smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten, liggen onder meer in de rekken bij Colruyt, Spar, Match, Intermarché en AD Delhaize. Voorts is het bedrijf ook aanwezig in Frankrijk en Luxemburg.

 

Overnemer Arc Food Invest wil de ontwikkeling van L’Artisane Food nu echter versnellen en dit zowel in België als daarbuiten. De overnemers zeggen daarbij de waarden van het bedrijf, authenticiteit, respect en transparantie, te zullen bewaren.

 

L’Artisane verkocht aanvankelijk vers gemaakte pizza’s en lasagnes op lokale markten. Sinds 1997 komt daar ook de distributie via Belgische supermarkten en export bij. L’Artisane boekte in 2012 een nettowinst van 209.000 euro.

 

Mottint is nieuwe topman

Christophe Mottint, die de grootste aandeelhouder van Arc Food Invest is, wordt de nieuwe algemeen directeur van L’Artisane. Hij werkte voordien bij bpost, Sara Lee en Danone. Bij dat laatste was hij onder meer verantwoordelijk voor de merken Prince, Cent-Wafers, Pim’s, Chacha, Mikado en Tuc.

 

Arc Food Invest werd eerder dit jaar opgericht door drie zakenlui die ervaring opdeden in fast moving consumer goods bij Coca-Cola, Danone, Unilever en Sara Lee. Het gaat om Christophe Mottint, Alain Audit en Raymond Bastiaens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Back to top