Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp | RetailDetail

Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp

Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp

De overschotten van de vroegmarkt in Brussel worden voortaan niet meer vernietigd aan het einde van een marktdag. Ze worden nu allemaal ingezameld voor voedselhulp, om zo de voedselverspilling verder tegen te gaan.

 

Volledig eetbaar

"We hebben veel producten die niet vers genoeg meer zijn om naar de winkel te gaan, maar wel volledig eetbaar zijn", vertelt vertegenwoordiger van de handelaars Michel Lefever aan de VRT. "In plaats van die producten weg te gooien en te vernietigen, worden de producten aan voedselhulp gegeven."

 

Alles wordt gecoördineerd door het project DREAM (Distributie en Recuperatie van EtenswAren in Mabru), dat een initiatief is van het OCMW van de stad Brussel en de Vroegmarkt van Brussel. Elke dag kan het zo tot een ton aan overschotten verzamelen. Organisaties kunnen dan via een website zien welke producten er beschikbaar zijn en zo bestellen. Ongeveer 25 sociale organisaties doen zo hun bestellingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top