Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp | RetailDetail

Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp

Overschotten Brusselse vroegmarkt voortaan naar voedselhulp

De overschotten van de vroegmarkt in Brussel worden voortaan niet meer vernietigd aan het einde van een marktdag. Ze worden nu allemaal ingezameld voor voedselhulp, om zo de voedselverspilling verder tegen te gaan.

 

Volledig eetbaar

"We hebben veel producten die niet vers genoeg meer zijn om naar de winkel te gaan, maar wel volledig eetbaar zijn", vertelt vertegenwoordiger van de handelaars Michel Lefever aan de VRT. "In plaats van die producten weg te gooien en te vernietigen, worden de producten aan voedselhulp gegeven."

 

Alles wordt gecoördineerd door het project DREAM (Distributie en Recuperatie van EtenswAren in Mabru), dat een initiatief is van het OCMW van de stad Brussel en de Vroegmarkt van Brussel. Elke dag kan het zo tot een ton aan overschotten verzamelen. Organisaties kunnen dan via een website zien welke producten er beschikbaar zijn en zo bestellen. Ongeveer 25 sociale organisaties doen zo hun bestellingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.