Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel | RetailDetail

Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Binnenkort opent in Wemmel nabij Brussel een nieuwe vestiging van Albert Heijn. Die zal uitgebaat worden door kruideniersfamilie Peeters-Govers, die eerder al vier van de eigen winkels ombouwde naar het Nederlandse supermarktconcept.

Lange stilte

De nieuwe supermarkt in Wemmel is de eerste Albert Heijn die sinds vorige zomer officieel wordt aangekondigd. Sindsdien ging de aandacht bij Ahold vooral naar de fusie met Delhaize, maar nu lijken de expansieplannen opnieuw op gang te komen.

 

Voor de opening in Wemmel, meteen ook de eerste Albert Heijn in de rand rond Brussel, is Peeters-Govers op zoek naar een vijftigtal nieuwe medewerkers.

 

Wat na 2019?

Het is nog maar de vraag of de nieuwe winkel een lang leven beschoren is, want bij Ahold Delhaize is voorlopig nog geen beslissing genomen over de toekomst van de keten in België. Die beslissing wordt ten vroegste in de eerste helft van 2019 genomen. Ahold Delhaize wil de komende jaren dan ook vooral investeren in het verder uitbouwen van Delhaize in België. Daarbij zullen ook elementen uit Albert Heijn hun weg vinden naar de Belgische keten. Mogelijk worden alle Belgische activiteiten binnen enkele jaren ondergebracht bij Delhaize, al houdt dat Ahold Delhaize dus niet tegen om voorlopig nog nieuwe filialen van Albert Heijn te openen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".