Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Peeters-Govers opent Albert Heijn in Wemmel

Binnenkort opent in Wemmel nabij Brussel een nieuwe vestiging van Albert Heijn. Die zal uitgebaat worden door kruideniersfamilie Peeters-Govers, die eerder al vier van de eigen winkels ombouwde naar het Nederlandse supermarktconcept.

Lange stilte

De nieuwe supermarkt in Wemmel is de eerste Albert Heijn die sinds vorige zomer officieel wordt aangekondigd. Sindsdien ging de aandacht bij Ahold vooral naar de fusie met Delhaize, maar nu lijken de expansieplannen opnieuw op gang te komen.

 

Voor de opening in Wemmel, meteen ook de eerste Albert Heijn in de rand rond Brussel, is Peeters-Govers op zoek naar een vijftigtal nieuwe medewerkers.

 

Wat na 2019?

Het is nog maar de vraag of de nieuwe winkel een lang leven beschoren is, want bij Ahold Delhaize is voorlopig nog geen beslissing genomen over de toekomst van de keten in België. Die beslissing wordt ten vroegste in de eerste helft van 2019 genomen. Ahold Delhaize wil de komende jaren dan ook vooral investeren in het verder uitbouwen van Delhaize in België. Daarbij zullen ook elementen uit Albert Heijn hun weg vinden naar de Belgische keten. Mogelijk worden alle Belgische activiteiten binnen enkele jaren ondergebracht bij Delhaize, al houdt dat Ahold Delhaize dus niet tegen om voorlopig nog nieuwe filialen van Albert Heijn te openen in België.