Peeters-Govers opent twee Albert Heijn-winkels op boogscheut

Gevel supermarkt Albert Heijn
Foto: Fotografie K.J. Schraa / Shutterstock.com

(update) Vandaag opende franchisenemer Peeters-Govers voor Albert Heijn een winkel in Deurne. Op 18 december staat al een volgende opening gepland, net om de hoek in Wijnegem. Ondertussen brengt de groep ook Kentucky Fried Chicken naar Vlaanderen én Nederland.

 

AH-versconcept in Deurne

Albert Heijn heeft vandaag de deuren geopend van zijn 47e Belgische vestiging, op de Herentalsebaan in Deurne. Er stonden heel wat klanten te wachten voor de opening, aldus algemeen directeur Raf Van den Heuvel van Albert Heijn België. Die vond dat ook geheel niet verrassend: "Deurne was een stip die nog ontbrak op onze Antwerpse kaart."

 

Qua locatie is gekozen voor een buurt in volle ontwikkeling, met tal van nieuwe woonprojecten en dus bewoners. Franchisegroep Peeters-Govers zet de nieuwe AH-vestiging dan ook in de markt als buurtwinkel, waar de supermarktketen uitpakt met "extra veel vers". De winkel kreeg het nieuwe versconcept van de keten, zoals dat ook al was ingevoerd in Turnhout en Genk. In de winkel gaan zestig mensen aan de slag.

 

Na Wijnegem naar Nederland

Voor Peeters-Govers is het een belangrijke week, want dinsdag vierde de franchisenemer even verderop ook al de opening van de eerste Vlaamse vestiging van Kentucky Fried Chicken. Die wordt eveneens uitgebaat door de supermarktondernemers, samen met licentiehouder Heeren Groep. Ook in Wijnegem stonden er lange wachtrijen voor de inhuldiging.

 

In hetzelfde winkelcentrum opent Peeters-Govers op 18 december overigens nog een supermarkt van Albert Heijn, net tegenover de vestiging van Kentucky Fried Chicken. Bijzonder is dat AH er als enige in het winkelcentrum een eigen parking krijgt, met 160 plaatsen die voorbehouden zijn voor klanten van de supermarkt. Voor een minimumkasticket van slechts 15 euro mogen klanten er bovendien de hele dag blijven staan.

 

In 2020 trekt Peeters-Govers vervolgens zowaar naar Nederland, waar de Kempische ondernemers zes vestigingen van Kentucky Fried Chicken wil gaan uitbaten. De eerste vestiging opent in januari in Harderwijk (Gelderland), waarna in de loop van het jaar nog zes supermarkten volgen, zegt Jan Peeters tegenover Gazet van Antwerpen.