Pepernotenshops hebben België in het vizier

Gevel winkel van Peppernuts pepernotenshop
Foto: Peppernuts Holland

Peppernuts Holland, een winkelformule helemaal in het teken van pepernoten, overweegt een pop-upstore in België te openen. Al zal het dan wel pas voor volgend jaar zijn.

 

Seizoenswinkels in grote steden

Pepernoten, het is typisch Hollands en je associeert het met Sinterklaas. En daar wil Peppernuts Holland volop op inspelen met een heuse winkelketen die alles rond het kruidige snoepgoed aanbiedt – van cappuccinokruidnoten tot pepernootbier. Ondertussen heeft de formule tien pop-upwinkels in Nederland, een webshop en een tearoom – Peppernuts Bakery – in Rotterdam. 


Opvallend: de pop-upstores gaan allemaal dicht na 6 december, om volgend najaar opnieuw op te duiken, op nog meer en andere locaties. Mogelijk niet alleen in Nederland overigens, maar ook in België. “Het zou mij niets verbazen dat we daar een pop-upstore openen”, zegt oprichter Miguel Groeneveld aan RetailTrends.


Ook in andere Europese landen is er potentieel. Al is het dan wel belangrijk om de juiste locaties te kiezen: “Het is iets dat leeft in de grote steden met veel traffic”, aldus Groenveld. Een vast en dekkend winkelnetwerk voorziet de ondernemer niet.