Pepsi opent trendy loungebar

Pepsi opent trendy loungebar

Pepsi gaat dit voorjaar een bar-restaurant openen in het hippe Meatpacking District in New York. Is het meer dan een stunt?

 

The Kola House

Het frisdrankmerk maakte de plannen vorige week bekend. De nieuwe eet- en drankgelegenheid zal The Kola House heten, naar de kolanoot die ooit aan de oorsprong van het colarecept lag (maar die er nu wellicht niet meer in zit). 


De loungebar zal cocktails serveren op basis van Pepsi, en gerechten die erbij passen – of die aansluiting vinden bij de merkwereld van Pepsi. Daartoe heeft het merk de beroemde mixoloog Alex Ott onder de arm genomen. 

 

Belevingsruimte

The Kola House wordt een echte belevings- en ontmoetingsruimte, die ook plaats biedt aan concerten en events in samenwerking met Live Nation. Naast het flagshiprestaurant in New York zou The Kola House ook pop-uplocaties openen op grote events, zoals het festival Lollapalooza


Op deze manier hoopt Pepsi weer aansluiting te vinden met een jongere generatie consumenten. Een zakenmodel op zich zal de horeca-activiteit van Pepsi dus wellicht niet worden, wel een manier om de marketingpropositie van het merk een verjongingskuur te bezorgen en de innovatiekracht van het bedrijf een boost te geven. 


In elk geval moeten de traditionele frisdrankmerken iets doen. Ze verliezen in de VS al tien jaar aan een stuk omzet en marktaandeel aan andere drankjes, die scoren met een hipper of gezonder imago: energiedrankjes, smoothies, koffie…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zwak eerste kwartaal voor General Mills

21/09/2017

De Amerikaanse voedingsproducent General Mills, bekend van merken als Yoplait, Cheerios en Häagen-Dazs, heeft er een teleurstellend kwartaal op zitten. Zowel de omzet als de winst ging achteruit.

Carrefour Market Groenplaats levert binnen uur aan huis

21/09/2017

De Carrefour Market aan de Groenplaats in Antwerpen is in een volledig nieuw jasje gestoken, met aandacht voor milieu en doorstroming. Bijzonder is dat de winkel voortaan binnen het uur aan huis levert bij zijn klanten.

Voedingsproducenten willen houdbaarheidsdatum duidelijker aangeven

21/09/2017

Een groep van 400 voedingsproducenten, die samen actief zijn in meer dan zeventig landen, wil tegen 2020 de aanduiding van de houdbaarheidsdatum op verpakkingen vereenvoudigen en zo voedselverspilling tegengaan.

Carrefour Express ziet brood in ‘blurring’

21/09/2017

De proximiteitsformule van Carrefour verkent de mogelijkheden van ‘food to go’ en consumptie ter plaatse. De nieuwste generatie winkels voegt diensten en restauratie toe: het onderscheid tussen retail en horeca vervaagt.

Nieuwe CEO Carrefour wil Hypermarkten op zondag open

21/09/2017

Volgens een van de Fransen vakbonden heeft Alexandre Bombard, de nieuwe CEO van Carrefour, het plan opgevat om de Hypermarkten ook op zondag te openen. Een deel van hen zou mogelijk wel de deuren moeten sluiten.

Belg Olivier Van den Bossche krijgt topfunctie bij Metro

21/09/2017

De Belg Olivier Van den Bossche gaat aan de slag bij het Duitse Metro en krijgt daar een topfunctie. Hij wordt ‘operating partner’ bij Metro Cash & Carry en komt zo aan het hoofd te staan van een aantal landen waar die actief is.

Back to top