Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks
Shutterstock

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

 

Aangespoord door Ikea

De Amerikaanse fabrikant van onder meer Pepsi Cola, Lays en Quaker mag hiervoor de vlot lopende verkoop van de snacks bedanken. De verkoop van suikerhoudende frisdranken loopt de laatste tijd minder vlot, nu consumenten steeds vaker voor gezondere alternatieven kiezen. Daarom verving IKEA al de frisdranken door fruitwater in alle vestigingen. Om in te spelen op deze trend, zal Pepsico nieuwe, gezondere producten op de markt brengen.

 

In totaal steeg de omzet naar 16,09 miljard dollar (14 miljard euro) dankzij een sterke prestatie in Europa en Zuid-Afrika (+11%), terwijl de nettowinst daalde naar 1,82 miljard dollar (1,5 miljard euro). Volgens Indra Nooyi, CEO van de multinational sinds 2006, boekte het bedrijf voornamelijk op internationaal vlak een groei. In landen die economisch opkomen scoort het bedrijf goed met de frisdranken Pepsi en 7UP en de chips van het merk Lays. PepsiCo behoudt dan ook de verwachtingen voor het hele jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.