PepsiCo ontwikkelt ‘vrouwvriendelijke’ variant op Doritos | RetailDetail

PepsiCo ontwikkelt ‘vrouwvriendelijke’ variant op Doritos

PepsiCo ontwikkelt ‘vrouwvriendelijke’ variant op Doritos
Foto: Sean Locke Photography / Shutterstock.com

PepsiCo zit in het oog van een socialemediastorm omdat het ‘vrouwvriendelijke’ Doritos op de markt gaat brengen. Binnenkort lanceert het een aantal nieuwe producten die in een handtas passen, minder kraken en niet plakken.

 

"Vrouwen willen hun vingers niet aflikken"

Vrouwen zouden minder genieten van Doritos-chips omdat die te luid kraken en dames hun vingers niet willen aflikken. Dat zegt CEO Indra Nooyi van PepsiCo, waar ook Lay’s en Doritos deel van uitmaken. Op korte termijn zal Doritos een aantal varianten lanceren die zogezegd ‘vrouwvriendelijk’ zijn.  

 

Mannen, en dan vooral jonge mannen, houden ervan om als ze aan de bodem van een zakje Doritos komen hun vingers gretig af te likken en de laatste kruimels in hun mond te gieten, aldus Nooyi in een radiogesprek met Freakonomics Radio. Vrouwen willen dat ook, maar doen het niet: ze houden niet van de kraakgeluiden in het openbaar, gieten niet graag en willen hun vingers niet opvallend aflikken.

 

Daarom brengt PepsiCo weldra chips voor vrouwen op de markt, die anders ontworpen en verpakt zijn. Zo zullen de nieuwe producten minder kraken, een volle smaak afgeven zonder dat het aan de vingers blijft plakken en die in een handtas passen. “Want vrouwen hebben heel graag een snack in hun handtas”, klinkt het.

 

Storm aan reacties op sociale media

De uitspraak is deel van een veel langer radio-interview waarin Indra Nooyi het onder andere heeft over de uitdagingen waar PepsiCo voor staat nu consumenten zich steeds meer naar gezondheidsproducten richten en haar ervaringen als topvrouw, maar is op sociale en traditionele media een eigen leven gaan leiden.

 

Indra Nooyi – nota bene steevast hoog genoteerd in de lijst van meest invloedrijke (zaken)vrouwen van Forbes – haalt zich de woede op de hals van tal van vrouwenverenigingen, maar ook de pers en sociale media nemen de chips nu al op de korrel als genderstereotiep, overbodig en zelfs vrouwonvriendelijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top