PepsiCo ontwikkelt ‘vrouwvriendelijke’ variant op Doritos

PepsiCo ontwikkelt ‘vrouwvriendelijke’ variant op Doritos

PepsiCo zit in het oog van een socialemediastorm omdat het ‘vrouwvriendelijke’ Doritos op de markt gaat brengen. Binnenkort lanceert het een aantal nieuwe producten die in een handtas passen, minder kraken en niet plakken.

 

"Vrouwen willen hun vingers niet aflikken"

Vrouwen zouden minder genieten van Doritos-chips omdat die te luid kraken en dames hun vingers niet willen aflikken. Dat zegt CEO Indra Nooyi van PepsiCo, waar ook Lay’s en Doritos deel van uitmaken. Op korte termijn zal Doritos een aantal varianten lanceren die zogezegd ‘vrouwvriendelijk’ zijn.  

 

Mannen, en dan vooral jonge mannen, houden ervan om als ze aan de bodem van een zakje Doritos komen hun vingers gretig af te likken en de laatste kruimels in hun mond te gieten, aldus Nooyi in een radiogesprek met Freakonomics Radio. Vrouwen willen dat ook, maar doen het niet: ze houden niet van de kraakgeluiden in het openbaar, gieten niet graag en willen hun vingers niet opvallend aflikken.

 

Daarom brengt PepsiCo weldra chips voor vrouwen op de markt, die anders ontworpen en verpakt zijn. Zo zullen de nieuwe producten minder kraken, een volle smaak afgeven zonder dat het aan de vingers blijft plakken en die in een handtas passen. “Want vrouwen hebben heel graag een snack in hun handtas”, klinkt het.

 

Storm aan reacties op sociale media

De uitspraak is deel van een veel langer radio-interview waarin Indra Nooyi het onder andere heeft over de uitdagingen waar PepsiCo voor staat nu consumenten zich steeds meer naar gezondheidsproducten richten en haar ervaringen als topvrouw, maar is op sociale en traditionele media een eigen leven gaan leiden.

 

Indra Nooyi – nota bene steevast hoog genoteerd in de lijst van meest invloedrijke (zaken)vrouwen van Forbes – haalt zich de woede op de hals van tal van vrouwenverenigingen, maar ook de pers en sociale media nemen de chips nu al op de korrel als genderstereotiep, overbodig en zelfs vrouwonvriendelijk.