PepsiCo test bezorgrobots voor studenten

Foto: PepsiCo

Week één van het nieuwe jaar en de goede voornemens vliegen al de deur uit aan de universiteit van Stockton in Californië. Daar rollen voortaan namelijk 'snackbots' rond, zelfrijdende robotjes die chips en Pepsi aan hongerige studenten leveren.

 

Thuis of tussen de lessen door

Snackbot is de nieuwste student aan de 'University of the Pacific' in Stockton, Californië: de zelfrijdende robot van PepsiCo levert er voortaan zelfstandig snacks, zoals Lay's-chips en SunChips, frisdrank en Starbucks-ijskoffie.

 

Om de studenten toch aan te sporen wat gezonder te eten, levert de snackbot wel een gecureerd aanbod van het Hello Goodness-gamma van PepsiCo. Zo brengt de robot bijvoorbeeld alleen ovengebakken chips. Gek genoeg 'werkt' de robot ook enkel tijdens de kantooruren, van negen tot vijf.

 

Onbemande 4x4-botjes

Bestellen kan via een app voor iPhone door iedereen die een e-mailadres van de universiteit heeft. De snackbot levert vervolgens op vijftig locaties op de campus, die vooral gekozen zijn met het oog op studenten en faculteitsmedewerkers met een hongertje tussen de lessen door.

 

PepsiCo laat uitschijnen dat er meerdere snackbots zullen rondrijden, maar specificeert niet hoeveel. Wel laat de merkproducent weten dat de robotjes meer dan 30 kilometer kunnen afleggen in één laadbeurt, dat ze een camera én koplampen hebben om ook in het donker en dat ze in de regen de weg te kunnen vinden. Het zijn bovendien 4x4-voertuigjes, die zo ook stoepranden en steile hellingen de baas kunnen.