Personeel McDonald’s gaat aan de slag bij Aldi

Gevel met logo van supermarkt Aldi Süd
Joerg Huettenhoelscher / Shutterstock.com

Coronatijden zorgen voor bijzondere allianties: medewerkers van gesloten McDonald’s-restaurants gaan helpen in de supermarkten van Aldi, om de grote toestroom aan klanten het hoofd te kunnen bieden.

 

McDonald’s leent medewerkers uit

Duitse medewerkers van McDonald's, dat tijdens de coronacrisis zijn hamburgerrestaurants gesloten houdt, zullen de komende weken in de winkels van discounter Aldi aan de slag gaan. Daar zijn ze meer dan welkom om mee te helpen bij de grote klantendrukte sinds de corona-crisis, zo schrijft de Zuid-Duitse Marbacher Zeitung.

 

De beide bedrijven hebben een unieke personeelssamenwerking afgesloten: werknemers van McDonald's die thuiszitten ten gevolge van de coronacrisis maar toch willen werken, worden voor een beperkte periode ingehuurd door Aldi. De medewerkers werken er dan wel aan de arbeidsvoorwaarden van de supermarktketen en worden door hun nieuwe baas naar behoefte ingezet. Na de opdracht kunnen ze terugkeren naar McDonald's, belooft de fastfoodketen.

 

"Elk individu in Duitsland wordt op dit moment opgeroepen om zijn of haar steentje bij te dragen aan het overwinnen van de crisis. Met deze oplossing kunnen we dit doen en tegelijkertijd een klassieke win-winsituatie bieden: onze medewerkers kunnen - als ze dat willen - in dienst blijven. Tegelijkertijd profiteert Aldi van extra middelen", aldus Holger Beeck, het hoofd van McDonald's Duitsland.